fredag 24 september 2021

Brevet hem v. 39


Efter lite strul med inställd Pajala- och Idrottsdag, (rätt beslut att ställa in i detta läge!) samt lite vikarieproblem som gjort att vi fått improvisera en hel del under veckan, så hoppas vi att nästa vecka ska flyta på bättre.  

Nu är det sista veckan vi har uteidrott innan vi v.40 går inomhus och idrottar. Påminner om att kolla att innegympaskorna passar!  

Både onsdag och fredag denna vecka är det orientering. Vill även uppmärksamma er på att om elever glömmer ombyte till idrotten, så fylls detta i på Skola24; B Idrott och hälsa, står det då i meddelandet.  
När detta har hänt så säger eleverna ofta att de/ni ej läser brevet hem. Vi funderar då över HUR vi ska göra för att nå er där hemma? I dagsläget får ni brevet hem på papper på fredagar och kan även hitta det på bloggen (tarendocentralskola.blogspot.com). Räcker inte detta? HUR ska vi då göra? Återkoppla gärna till oss så att vi kan göra förbättringar, det är ju viktigt för elevernas skull att kontakten mellan skola och hem fungerar bra!  

På elevens val för 3-5:an har vi bild denna vecka. 

F-3an 

I matematik har F-3 börjat jobba med geometri och det fortsätter vi med denna vecka. F-1 jobbar vidare med bokstäverna i svenska. Vi tränar på hur man skriver och hur man ljudar ihop bokstäverna. 

Svenskaläxa som vanligt för 2-3:an måndag till onsdag. Vi jobbar nu med vokaler och konsonanter.  

4-6an 

På måndag börjar vi med nytt kapitel i matematiken, det handlar nu om Addition, Subtraktion och Räkning. Efter detta tema kommer ett matteprov (prel fredag v.42).  I engelska börjar det snart vara dags för RoundUp (en sammanfattning efter chapter 1-3, inför Progress Test) när det är gjort så gör vi Progress Testen, förhoppningsvis börjar vi redan nästa vecka. I NO så jobbar vi med teknik/fysik om Elektricitet några veckor framöver. 

 

Trevlig helg till er alla!       Anna, Ida, Elaine och Kajsa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar