fredag 10 september 2021

Brevet Hem v.37


Studiebesöket i Lilla Lappträsk blev en succéDenna resa möjliggjordes tack vare projektbidrag från Arbetsstugestiftelsen, tack för det! Vi vill berömma våra fina elever som också fick mycket beröm av lantbrukarna Mona, Petrus och Julia för sitt trevliga sätt och uppförande.  

På onsdag 15/9 är det dags för SkoljoggenVi byter om efter lunch och använder även idrottslektionen till Skoljoggen4–6:an har SO som vanligt sista lektionen. Eleverna får lämna in en frivillig springslant som i år går till Clowner utan Gränser - en ideell organisation som jobbar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. 

Idrotten på fredag för 1–6 är uteidrott, ombyte och handduk tas med. 

Meänkieli-eleverna har glosor till fredag, de ska kunna uttala och översätta dem. 

Anne Jansson är nu tillbaka på fritids-tjänsten. Ni når henne på telefonnummer 072–7039707. Det går även bra att skicka sms på samma nummer, gällande Tärendö fritids barnen. 

Kulturskolan vill undersöka intresset för dans och teater i Tärendö och välkomnar barn i f-klass - åk 6 till ett kostnadsfritt prova-på-tillfälle torsdagen 16:e september i matsalen på skolan. Teater kl. 17-18, dans kl. 18-19. Vår teaterledare Alva Eriksson Kalla planerar aktiviteter som passar för alla åldrar. Ingen föranmälan krävs, välkomna! Om man är intresserad men inte kan komma på prova-pådagen går det bra att göra intresseanmälan till kulturskola@pajala.se eller meddela Marika på skolan 

Idrottens dag kommer att äga rum den 24/9. Mer info om detta i nästa brev hem.  

F-3 

I svenska jobbar F-klassen och 1:an med bokstäver, bokstavsljud och korta texter. Vi har även börjat jobba i Uggleböckerna. 
Svenskaläxan delas ut, för 2:orna + 3:orna denna vecka är det högläsning av kapitel 3, samt ett medföljande lösblad. Läs igenom kapitlet minst två gånger hemma för en vuxen. 

4-6 
I matte jobbar alla klasser med tal och taluppfattning på olika nivåer. Vi har också dragit igång med multiplikationsövning - målet är att alla ska kunna tabellerna som ett rinnande vatten! I NO ska vi börja jobba med fysik – tema Astronomi. Vi har inlett med diskussioner kring vad fysik och kemi egentligen handlar om. Den första engelska-läxan gick i stort sett väldigt bra, det som är viktigt att tänka på när man övar är att SKRIVA de meningar som ska kunna stavas. Jag, Anna, är på kontaktlärarträff i Luleå ons-tors och då vikarierar Mia Krekula. Bara matteläxa denna vecka (+spanska för 6:orna) 

Trevlig helg till er alla!    Elaine, Ida, Anne, Kajsa och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar