fredag 3 september 2021

Brev hem v 36

 

En vecka har gått, en del frånvaro p.g.a. förkylningssymptom har vi haft bland elever – hoppas att det stannar vid detta och att inte fler blir sjuka. Vi ser också att många är ganska tunnklädda ute på rasterna, dags att ta fram varmare kläder/ mössa/handskar! 

Första Pajala-dagen är genomförd - den gick bra! 

Tyvärr är fritidstjänsten fortfarande oklar, det blir vikarier fram till att Anne Jansson kommer tillbaka på tjänsten (vet ej exakt när det blir än). 

Nästa onsdag åker vi på studieresa till ett lantbruk i Lilla Lappträsk. Vi startar från skolan 7:10, vilket innebär att alla elever måste vara på plats då. (förutom Kai-eleverna som kliver på vid stora vägen där) Skolskjutsarna kommer in till den tiden. Vi planerar att vara tillbaka till ca 14:00. Egen dryck och eventuellt extra frukt kan man ta med sig. Varma/lämpliga kläder eftersom vi kommer att vara ute. Hoppas vi får en givande dag! 

På fredag är det uteidrott för 1-6:an. Eleverna ska ha med ombyte och handduk. 

Varje fredag ser vi Lilla Aktuellt Skola1-3:an och 4-6:an var för sig. Efter programmet diskuterar vi innehållet. 

F-3 

På SOn har vi börjat jobba med Kartan och världsdelarna. NO:n jobbar vi vidare med hur naturen förändras när hösten kommer. F-klassen har börjat bekanta sig med siffror och antal i matematiken, och 1-3:an har börjat jobba i mattearbetsboken. 

Vi har med 2-3:an startat upp arbetet med läseboken och arbetsboken i svenska. Dessa kommer de att ha läxa i, bl.a. läsa högt ett kapitel för någon vuxen hemma. Med 3:orna har vi även börjat träna inför vårens nationella prov.  

4-6 

Nu är vi igång med det mesta, även läxor. Vi kommer att ha matte-läxa från torsdag till fredag till att börja med. Engelska blir det varannan vecka, måndag till torsdag, med början denna vecka. Redovisningar i NO ska göras i början av veckan. Eleverna får med sig inf-brev om BINGEL idag. Det är mycket bra om de jobbar med detta hemma också! Är fördjupning/repetition främst i matematik och engelska.  

På måndag är det uteidrott för 4-6:an, eleverna ska ha ombyte och handduk. 

Trevlig helg önskar Ida, Elaine, Kajsa och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar