fredag 17 september 2021

Brevet hem v.38


Skoljoggens insamling till Clowner utan gränder gav i år 547 kr. Husmödrarna brukar skänka samma summa till Barncancerfonden. 

Då är det redan dags för Pajala-dag igen. Nu på onsdag så åker bussen från skolan 07:10 som förra gången. F-2 badar och går på biblioteket och är tillbaka till lunch med Ida och slutar kl 13 då bussarna går hem3-6:an är med Elaine och Kajsa hela dagen, har slöjd och bad samt biblioteksbesök. Tillbaka 16:30 då skjutsarna hem går. Anttis-eleverna kliver på i Anttis på morgonen. 

På idrotten kör vi igång med orientering. Vi startar upp på måndag med 4-6:an utomhus. Ombyte och handduk behövs. Vi kör på med orienteringen tom v.39, för att v.40 börja vara inomhus på idrottslektionerna. Påminner om inneskor! 

På fredag är det Idrottens Dag för F-klass upp till 6:an, som uppmärksammas i hela Norrbotten. Tillsammans med RF-SISU och Pajala Hockey kommer eleverna få prova på olika idrotter och aktiviteter utomhus samt inomhusOmbyte för både ute och inne och handduk behövs. Dagen slutar 13.20. Modersmål enligt schemat.  

Elevens val för åk 3-5 på tisdag är idrott. Eleverna ska ha med sig inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-3:an 
I No lär sig 1-3:an om varför dagarna blir kortare på hösten, varför löven ändrar färg, och hur djuren förbereder sig för vintern. 

F-3 har ritat bilder och skrivit sina minnen från besöket på lantbruket 

På SO’n lär 1-3:an sig om världsdelarna och kartor.  

4-6:an 
På SOn har vi avslutat samhällskunskapen och startar upp med religionskunskap och fördjupar oss i Hinduismen och Buddhismen. Arbetsområdet kommer att avslutas med ett prov onsdag v.40. Under veckan avslutar vi fysik-temat om Astronomi för att sedan övergå till Ellära. Vi lånar material från Teknikens Hus till detta. 6:orOm man missat någon lektion i spanska så kan man jobba ikapp på Gleerups, enligt den planering Ana Maria lagt ut där. 6:orna har möjlighet att ta hem sin Chromebook för att jobba hemma (ansvar kring detta har vi pratat om). Engelskaläxa fr mån till tors. 

Trevlig helg till er alla!      Anna, Ida, Elaine och Kajsa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar