torsdag 22 oktober 2020

Brevet hem för v. 45

Då var det redan dags för läslov! Att den här hösten har gått fort! 

Vi har ju haft stora Läsardagen i torsdags och eleverna har då fått hem ett Läsbingo till läslovet. Vi hoppas att det kommer att läsas överallt, både egen tyst läsning men även högläsning - vi skickar med en artikel om läsinlärning, som ni hemma kan läsa - vi behöver hjälpas åt, hem-skola, för att utveckla alla elevers läsning! Läslovet v.44, hoppas vi ska bli ett lov då barnen fortsätter på temat och får många möjligheter till att lyssna, läsa och samtala om ord, böcker, serietidningar, skyltar mm. Som en liten “morot” så har vi gett eleverna ett löfte om att få se en film tillsammans, F-2 och 3-5 var för sig, OM alla kommer in med sitt Läsbingo (allt behöver inte vara ikryssat) efter lovet så fixar vi film-time!  

Vi läste/lyssnade på 2190 sidor tillsammans under läsardagen! En riktigt mysig och bra dag! Hoppas att alla eleverna också uppskattade den. Vi hade också en liten tipsrunda med tema böcker, alla fick små priser. Innan dagen började fick alla gissa på hur många sidor de trodde vi skulle hinna läsa tillsammans under dagen, ( Anna gissade på 2150, så det var nära) men av eleverna var det Alma som var närmast med 1250, så hon fick ett litet extrapris för det. 

Från och med v 45 så kommer eleverna att  en frukt/dag (ett nytt kommunbeslut), och vi tänker att det blir bra till våra Läs- och fruktstunder på förmiddagen.  


Vi kommer att skicka hem tidsförslag på utvecklingssamtal till er under v.44. Vi startar samtalen v.45. 

På onsdag V.45 har alla eleverna bad i Pajala. Avresa fr skolan 07:10. F-2 slutar 13.00, skolskjuts hem då. F-2 besöker även biblioteket, så de elever som lånade böcker på förra badresan kan lämna igen dem nu och låna nya. 3-5 har ju slöjd och bibblo som vanligt och är tillbaka i Tärendö ca 16:30.

 

Idrotten på fredag har vi inne. 

F-2 
På onsdag gjorde 1:orna Skolverkets bedömningsstöd i matematik. Det gick jättebra. 
1-2:an har jobbat med addition och subtraktion under veckan som varit. 
F-klassen jobbar vidare med bokstäver och bokstavsljud i svenskan, och siffror och antal i matematiken.  

3-5 
I veckan har vi gått igenom matte-proven med 4-5:orna. Jag tycker att det har gått bra, medelpoängen var 20p/ av 24 för 4:orna och 28,5p/ av 35. 3:orna har i onsdags gjort Skolverkets bedömningsstöd i matematik, de har gått bra för alla. Progress testerna är också rättade och bedömda. Jag kan se att vi behöver öva mer på det muntliga. 

 

Ha en skön helg och ett skönt LÄSLOV! 

Elaine och Anna 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar