fredag 9 oktober 2020

Brevet hem för v.42


Första badet för terminen gick bra. (Det var bara en liten miss med 3-5:ans mellanmål....) Tyvärr härjar fortfarande lite förkylningar så några missade badet. 

Idag har eleverna fått se föreställningen “Hasse ja Helmi”, som Tornedalsteatern bjöd på. Prata gärna hemma om den också! 

På måndag 12/10 kommer Jenny och ska vaccinera åk 2 och 5, kl 12.00. 

Samma dag påbörjar rektorn elevintervjuerna inför vårt arbete med Likabehandlingsplanen. 

Idrotten på onsdag och fredag kommer att vara inomhus. 

F-2 

Första resan till Pajala för bad och biblioteksbesök gick jättebra. De elever som inte hade bibliotekskort fick med sig ett informationsblad hem 

Under kommande vecka kommer 1-2:an att börja jobba med kapitlet om addition och subtraktion i matematik. F-klassen fortsätter med siffror och antal.  
I svenskan för f-klassen läser jag varje vecka från läseboken Lyckostjärnan, vi samtalar därefter tillsammans om innehållet och arbetar i arbetsboken.  
1-2:an har som vanligt varje måndag-onsdag läsläxa i läseboken Den magiska kulan. 
I So jobbar vi i 1-3:an med Sveriges olika naturtyper. I teknik är det programmering som gäller! 

3-5 

På måndag ska 3-5:an få skriva en recension av fredagens teater, de kommer att få arbete i grupper. (Passar bra med att SKRIVA en recension, eftersom veckans SV-läxa för 4-5:an är en bokrecension). 

Nästa veckas fredag har 4-5 matte-prov på kap 1-2. De har redan fått en lapp med vad de kan öva lite extra på inför detta. Veckan därefter blir det Progress Tests i engelska på kap 1-3, även detta för 4-5:an. Det finns övningar på dessa kapitel på BINGEL – detta kan man öva på hemma! I NO är det kemi-blandningar vi arbetar med just nu. 

Trevlig helg!                  Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar