fredag 6 november 2020

Brev hem för v.46


Veckorna bara rullar på.....Ibland blir det snabba ändringar - som i onsdags då F-2 inte kunde åka på BAD till Pajala. Vi får se om det går att “ta igen” på något sätt. Allt beror ju på hur detta med Corona utvecklar sig. 
Vi har genomfört en stor del av utvecklingssamtalen denna vecka, och blir förhoppningsvis klara med resten i början av nästa vecka. 
Idrotten på onsdag och fredag är inomhus.  
De elever som läser Meän kieli har förra veckan lärt sig om tornedalska orter med djur i namnen. Vad ortsnamnet betyder och vilket djur som finns med. I dag fredag, kommer vi att lära oss namnen på möbler, mööpelitoch göra praktiska arbetsuppgifter. 

F-2 
I svenska jobbar vi vidare med arbetsmaterialet Lyckostjärnan för F-klassen. Vi lär oss fler bokstäver, hur dem ser ut, låter, och hur man skriver dem. Vi jobbar också med praktiska övningar för att träna motoriken. I matematik jobbar vi på liknande sätt med siffror. Vi har tränat på antal, större och mindre, längd och vikt.  
Klass 1-2 fortsätter med läsläxa varje måndag. Sedan jobbar vi med arbetsmaterialet Magiska kulan och Diamantjakten som hör till läseboken. 
I svenska har vi även börjat jobba med vokaler och konsonanter.  
I matematik har vi med 1-2:an haft genomgång i längd och vikt, både teoretiskt och genom praktiska övningar.  
Klockan tränar vi på i F-2 vid flera tillfällen under veckan. 

3-5 

4-5:an har prov i Geografi nu på måndag 9/11.
På måndag efter lunch ska 4:orna träffa skolsköterskan.  
I matematik jobbar vi vidare med Geometri m 4-5:an och hoppas att vi ska kunna börja med det med 3:an också. Pajala kommun har ju en digitaliseringsplan där det ingår att eleverna successivt ska få en “egen” dator från åk 4 och uppåt.  
Nu har 4-5:an fått sina egna Chromebooks och vi har hunnit prata om ansvaret som medföljer , samt kika och prova lite igår. Detta gör att det blir ännu lite enklare att använda digitala verktyg i skolan. Eleverna kommer inte att få ta hem dessa innan åk 6, är det beslutat. Vi kommer att arbeta lite med teknik – programmering i 4-5:an framöver, så det passade bra att de kom just nu! 

Trevlig helg till er alla!    /Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar