fredag 13 november 2020

Brevet hem v.47


Ja, nu härjar det lite förkylningar igen och eftersom Coronan sprider sig snabbt så får vi vara vaksamma. Det är både personal och elever som varit borta denna vecka. Marcus Lundberg har vikat för Anne på fritids/förskola några dagar, eftersom Ella inte heller kunnat jobba i veckan. Få se hur det går nästa vecka. 

Idrotten är inne med ombyte och dusch. (det är OK här i Tärendö eftersom det endast är vi som kommer att nyttja omklädningsrummen fram till och med 8 december) 

På fredagar har vi ett gemensamt teknik-pass för åk 1-5. Vi använder oss av ett UR-program just nu, “Typiskt teknik”. Vi ser film, diskuterar begrepp, sammanfattar på olika sätt. Idag handlade det om LAGRING och vi blickade tillbaka historiskt, tittade på nutid och såg in i framtiden. 

F-2 

1-2:an jobbar vi vidare med kapitlet om längd och vikt i matematiken.  F-klassen har jobbat i arbetsboken om antal och siffror. I svenskan har vi under veckan jobbat med vokaler och konsonanter. 1-2:an har skrivit egna sagor både med dator och penna. Vi har tränat på hur man skriver meningar, stor bokstav och punkt. 

3-5 

I torsdags skulle vi ha sett filmen som var belöningen för Läsbingona under lovet, men eftersom två elever var borta bestämde vi att det får bli på tisdag istället. Det passar bra också, eftersom Anna ska jobba med SBS hela dagen. 

I matten har alla jobbat med geometri i veckan, vi har bl a lärt oss korrekta namn på geometriska figurer/objekt, beskrivit dem med ord för varandra, lärt oss om symmetrilinjer och även omkrets och area. Nästa vecka börjar 4-5:an med nytt tema: Tid och längd, Enheter.  

Fyrorna har testats i både svenska och engelska denna vecka, vi fortsätter med matten nästa vecka (detta är en screening som vi gör i hela kommunen, bl a för att se och kunna ta tag i eventuella svårigheter).  

4-5:an har haft prov i de delar av Europa som vi jobbat med. Max poäng var 14. Och medelpoängen blev 8,7. 

 

Ha en trevlig helg allihop! 

Elaine och Anna 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar