fredag 20 november 2020

Brev hem v. 48

Då var det redan dags för Pajala-resa för alla igen. På onsdag åker bussen 07:10 från skolan. F-2 kommer tillbaka till lunch och skolskjutsen hem går 13:05. Glöm inte att ta med badkläder och bibliotekskort/-böcker. Ella åker med 3-5:an, hon vikar på fritids. 

Idrotten på fredag är inomhus. 

Vi vet ju redan nu att det blir en annorlunda Lucia/jul för oss alla. Vi har beslutat att vi dock upprätthåller traditionen och får lite Lucia-stämning, genom att F-5 övar in några sånger och bjuder förskolan och övrig personal i huset på ett litet Lucia-tåg, fredagen den 11/12. Vi planerar också för någon slags julavslutning för eleverna dagtid, under vecka 51. 

Denna vecka var sista musiklektionen med Marika innan hon går på föräldraledighet. Ida Jatko kommer att vikariera henne fram till jul 

Vi vill nu slå ett extra slag för LÄSNING! Efter utvecklingssamtalen har många fått detta som utvecklingsområde och det är såklart extra viktigt för dem att jobba hemma också. Men LÄS EN KVART OM DAGEN är en bra devis för ALLA! Även högläsning är värdefullt för alla barn, visar all forskning - utökar ordförråd och språkförståelse och ger mysiga stunder tillsammans föräldrar/barn. 

F-2 

I NO ska 1-3 börja jobba med temat Vatten. 

F-klassen har i veckan jobbat med Framför, bakom, bredvid, över, under och på, samt geometri och symmetri i matematiken. I svenskan jobbar vi vidare med bokstäverna. 

2:an har lärt sig addition och subtraktion med omgruppering i matematiken. 1:an har jobbat klart kapitlet om mätning i matematik, samt gjort översiktstest 1. Den gick riktigt bra 

I SO har 1-3:an börjat jobba med Vår historia, som handlar om hur det var förr. 

3-5 

Vi har i veckan gjort en matte-diagnos med alla (som varit friska) och den har bl a visat att vi behöver öva på skriftliga räknemetoder (t ex uppställningar, omgruppering) vilket vi får repetera. Vi jobbar också med att ALLA ska kunna månaderna och deras ordning! Hjälp gärna till hemma också. 4-5:an har efterarbetat filmen “The boy in a dress”, och på Livsviktigt diskuterades den också i 3-5:an. 

I SO har 4-5:an denna vecka börjat jobba med Islam, en av de fem största världsreligionerna. 

Trevlig helg till er alla önskar Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar