fredag 27 september 2019

Brevet Hem v.40


Brevet Hem v.40



Hej! Veckorna rullar på och vädret har varit si och så. Vi fortsätter vara ute på idrotten, men påminn gärna barnen om att ha varma utekläder och ombyte.

Vi vill även informera er föräldrar om att Callista har flyttat from v.39. Vi har pratat även med eleverna om detta, så nu är vi 17 barn på skolan.

Idag, onsdag, fick vi i skolan smaka på grönkålschips av Birgitta. Grönkål, kålrabbi, purjolök, vitkål, potatis och blomkål har förskoleklassen plockat tillsammans med Marcus från Tärendö tillsammansodlingen.  

Skolinspektionsbesöket är avklarat och nu återstår att se vad vi får för bedömning av dem - spännande!

F-2:

Denna vecka skickar vi ut en matteläxa på måndag, som ska vara inne på onsdag. Det har fungerat jättebra med de tidigare läxorna och de flesta har lämnat in dem i tid.

På svenskan jobbar Förskoleklassen med bokstäverna ABCDE och fortsätter arbeta med dem kommande vecka. På SO’n jobbar vi vidare med världshaven och länder i världen. På NO:n för 1-3 fortsätter vi med tekniktemat ett tag till.

3-5:

På SO’n fortsätter vi med geografi och Europas befolkning. Vi kommer att avsluta arbetsområdet med ett begreppstest v.41. I NO för 4-5:an har vi avslutat tekniken och påbörjat Biologi, det ska handla om Skogen. Första engelska-läxan för 4-5:an hade de klarat av på ett strålande sätt! Hoppas det blir så även fortsättningsvis. 3:orna jobbar också fint med sina svenska-läxor! I matematiken har vi bl a spelat Tärningsbingo och tränat på huvudräkning med de fyra räknesätten.
Jag ser att det finns ett behov av att förbättra handstilen på några håll- i målen står att man ska ha en läslig handstil. Även skrivregler som att ha stor bokstav på rätt ställen, använda skiljetecken behöver befästas. Vi “gnuggar” lite extra på detta framöver och jag skulle vara tacksam om ni hemma också kan kolla lite när era barn gör läxor och uppmuntra detta, så att vi når resultat!

Trevlig Helg! / Ida, Anna & Ella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar