onsdag 11 september 2019

Brevet hem för v.37


Nu börjar vi ha kommit igång på allvar med de flesta ämnena. På tisdag är Ida tillbaka på jobbet. Däremot kommer Anna att vara ledig to-fr och månd 16/9 - Ella kommer att vikariera för henne då. Skola24 är igång nu så att ni som har inloggning kan rapportera frånvaro via den. 
VÄLKOMNA på föräldramöte på tisdag 10/9 kl.18:30! Ärenden: Elevhälsan, Skola24, övrigt 
På onsdag har vi SKOLJOGGEN. Ha lämpliga kläder och skor! Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare och 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Här i Tärendö har Husmodersföreningen som tradition att skänka lika mycket pengar som vi samlat in, till Barncancerfonden. Rent praktiskt går det till så här: Vi ställer fram en låda, där de som vill kan lägga sin springslant, och redovisar sedan detta till Skolidrottsförbundet och meddelar summan till Husmödrarna. Som vanligt sponsrar ICA Torget oss med frukt! TACK! 
Idrotten på fredag är UTE! 
F-2 Vi har haft utematte och kommer att göra det fler gånger. Det är ett roligt sätt att variera undervisningen. Vi leker lekar som passar in i ämnena, t.ex Ett skepp kommer lastat med saker som börjar på f. 

3-5 
Vi kommer att ha matte-läxor varje vecka, torsdag – fredag. Dessutom kommer 3:orna att ha svenska-läxa på tisdagar. 4-5:an kommer att ha antingen engelska eller svenska-läxa på tisdagar. Vi jobbar med att skriva rapporter om dagarna på hembygdsgården och har gjort tankekartor och sedan använder vi datorn för att skriva. 
Ha en skön hösthelg! 
Ella & Anna 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar