fredag 4 oktober 2019

Brev hem för v.41


På onsdag är det Bad i Pajala även för F-2:an. Ida åker med dem. Bussen avgår från skolan 07:12. Eleverna slutar kl. 12.55 och bussarna hem avgår 13.05. 3-5:an har hel Pajala-dag som vanligt, Anne är dock på semester, så denna gång åker      ?         med dem. (Blir klart vem, senast måndag) 
Idrotten på fredag är INNE, ombyte och dusch. 
Fritidsföräldrar: Har ni fått, fyllt i och lämnat in blanketten om v. 44? 
Förskoleklass. Förskoleklassens tider är de samma som för år 1 och 2. De lektioner de inte är med 1-2:an har de aktiviteter med fritidspersonal. Dock är fredagen inte obligatorisk men det finns planerade aktiviteter tillsammans med de äldre förskolebarnen och fritidspersonal. 
f- I f-2 jobbar vi med geometri i alla 3 klasserna på olika sätt, med former och mönster, vi kommer även in på symmetri. Ni kan gärna titta efter former och mönster hemma också. Ordningstalen har vi också jobbat med, det är något ni gärna kan uppmärksamma hemma, det är inte alltid så lätt med första, andra..... I NO jobbar 1-3 lite med HÖSTEN framöver. 1-2:an har svenska-läxa månd till onsd. 
3-5:an Nu har 3:an också börjat med nytt tema i matten- Geometri. Det kommer att handla om omkrets, skala -förminskning och förstoring bl a. Vi kör “hårt” med multiplikationstabellerna för alla, vi har bl a sjungit tabellerna – det kan vara till nytta för några. Uppmuntra era barn att öva hemma också - det finns massor av olika “träningsprogram” på nätet, googla på: multiplikationstabellen spel, så hittar ni! På måndag är det bra om 4-5:an har med sig STÖVLAR, vi går ut i skogen på NO:n om vädret tillåter. På torsdag åker vi på en musikföreställning i Pajala - “Beyond Words”. Vi åker efter lunch och är tillbaka till ca 14. 
INFO: Vi har bestämt oss för att återigen ha en kombinerad Lucia- Julfest, torsdagen den 12/12 kl 18:30. Eleverna jobbar både på dagen och kvällen den dagen och är komplediga fredagen den 13/12. Fritids är öppet som vanligt hela dagen. 

Trevlig hösthelg! 
Ella, Ida och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar