fredag 18 oktober 2019

Brevet hem för vecka 43



Sista brevet hem innan eleverna går på höstlov v.44.  
V.45 drar utvecklingssamtalen igång. 

På tisdag efter lunch gör vi ett studiebesök på brandstationen. Detta för att vi på samhällskunskapen jobbar i år 1-3 om samhällets service. 

Skolfotograferingen blir onsdagen den 23/10 kl 11:30. 

Idrotten på onsdag är Hinderbana och på fredag åker F-5 på bad till Junosuando kl 8 och är tillbaka till lunch. Ida och Anna åker. Ta gärna med en frukt att äta i bussen! 

Vi tackar Tore Perttu för besöket i veckan. Han är helt suverän på att berätta och svara på elevernas frågor om hur det var att växa upp på 40-talet. Eleverna ville inte att samtalet skulle ta slut....... 
I onsdags var F-3:orna med Ida på teatern Tidsfördriv i Pajala. Den ledde till många tankar kring lek. Har barnen slutat leka? Flera elever tyckte att tv-spel och Ipad är bättre än att leka, medan andra leker varje dag. Kanske något att samtala vidare om hemma? 

F-2   Under tidningsveckan har vi tittat i tidningarna efter matematik,  finns det matte på sportsidor, annonser m.m. Vi har klippt ut siffror, tal och mönster av alla slag. Vi har också räknat blad och sidor. På svenskan har vi klippt ut versaler, gemener och rimord. På SO’n har vi jobbat om samhällets service och studerat vad media tar upp om polisen, räddningstjänsten och vården i vårt samhälle. Vi fortsätter med detta fram till lovet. 


3-5 
Fyrornas hälsosamtal är nu på måndag efter lunch.  Vi bestämde oss för att skjuta på matte-provet för 4-5 till måndag 21/10. Passa på att öva i helgen! 3:ornas bedömningsunderlag i matematik är gjort och jag har pratat med eleverna enskilt om hur vi ska gå vidare, uppställning i addition och subtraktion, bråk och tallinjen är något vi måste arbeta med! 
Vi har på olika sätt arbetat med tidningar under veckan. Vi har redovisat läxorna för varandra och upptäckt att det finns ganska många ord i artiklarna som vi inte använder i vardagen, som vi fått förklara och resonera om. Vi har även diskuterat källkritik på SO’n och analyserat bilder i tidningarna. 


Trevlig helg! 
Ida, Ella och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar