fredag 15 oktober 2021

Brevet hem v42


Elevens val för åk 3-5 på tisdag är INNEIDROTTombyte och dusch. 

På idrotten denna vecka är det Dans för 4-6:an på måndag, Lekar på onsdag för F-6:an och på fredag är det Gymnastik för 1-6:anOMbyte och handduk på alla idrottslektioner. 

På torsdag och fredag kommer vi under några lektioner att jobba med ett ämnesövergripande tema, “Hela havet stormar”, där vi knyter ihop svenska, bild, musik och idrott. Spännande! 

Vi har ett ställt i ordning ett skåp som heter Ta Ge (ta och ge) utanför biblioteket, som ni som vill skänka eller behöver något klädesplagg, skor el stövlar kan lämna där. 

F-3 

På SO’n har vi startat upp religion och vi lär oss mer om kristendomen och bibeln. Vi tar upp olika livsfrågor tex; Hur skapades jorden? Finns det en Gud? och barnen är mycket engagerade i diskussionerna-kul! 

Påminner att 2-3:an varje måndag till onsdag har svenskaläxa. 

4-6 

På musiken är vi på jorden-runtresa. Vi har redan besökt Afrika, nu befinner vi oss i Sydamerika och sedan ska vi vidare till Nordamerika. / Marika 

 
På måndag har vi en sammanfattande kunskapskontroll på temat Elektricitet. Sexorna jobbar enskilt, medan fyrfemman får jobba i par. 
I matematiken ska vi bli klara med kapitel 2 denna vecka för på fredag 22/10 har vi matteprov på kapitel 1 och 2. Eleverna får en lapp med sig redan på måndag, med förslag på repetition inför provet. De kan alltså börja öva redan då - ingen “vanlig matteläxa” denna vecka. 

På SO’n jobbar vi nu om Buddhismen. 

 

Trevlig Helg! Ida, Anna, Elaine, Kajsa & Anne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar