fredag 22 oktober 2021

Brev hem för v 43

 Brevet hem v.43 

Vintern kom plötsligt! Se över barnens ytterkläder och skor till uterasterna. 

Måndag den 25/10 har Anne semester, Ella Lund vikarierar 09:10-17:00 på skola/fritids. 

På måndag kommer skolsköterskan och kuratorn hit och har hälsosamtal med f-klassen och 4:an. 

På onsdag är alla vårdnadshavare välkomna på “Föräldramöte” kl 18.00. Detta kommer att ske via Teams och ni alla kommer att få hem en inbjudan på mailen, så att ni kan koppla upp er. OM någon mot förmodan ej har fått det senast tisdag – meddela någon av oss detta. Pedagoger, rektor och Elevhälsan deltar. Om du som vårdnadshavare har något du vill lyfta under detta möte, meddela rektor Gun-Britt Kangas i förväg tel 0978/12302, mail: gun-britt.kangas@edu.pajala.se 

De som vill, kan gärna klä ut sig på fredag, vi kör lite Halloween-feeling. 

På idrotten denna vecka är det bollekar på onsdag och stafetter på fredag. Ombyte och handduk medtages. 

På elevens val har klass 3-5 denna vecka bild. 

F-2 

På SO’n fortsätter vi med kristendom och våra traditioner, och på NO´n avslutar vi ‘de vilda djuren i vår natur’. Under veckan kommer vi att prata om varför man firar Halloween och Alla helgons dag, samt även göra lite halloween pyssel. 

4-6 

Denna vecka avslutar vi religionskunskapen och buddhismen med en skrivuppgift om ‘vad händer när vi dör? samt en diskussionsuppgift om källors trovärdighet. Efter lovet startar vi upp med svensk geografi. 

Engelskaläxa från måndag till torsdag och matte fr torsdag till fredag denna vecka. 

Under veckan kommer vi att genomföra screening i svenska, främst med 4:orna, men en del även med 5-6:an. Det handlar om läsförståelse, rättstavning, läshastighet. (Ordförståelse har vi genomfört igår). Vi har också tittat lite på de nordiska språken, vilket vi fortsätter med. 
Vi ska också börja arbeta med kemi, med material från Kemins dag 2021, vilket i år har Tema Kreativitet. Experimenten handlar om koldioxid och kreativa lösningar för att minska utsläppen av växthusgaser - spännande!  

Trevlig helg!  Anna, Elaine, Ida, Kajsa och Anne 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar