fredag 30 april 2021

Brev hem för v 18

I måndags var ju Jenny och Johanna från Elevhälsan här. De pratade bl a om Internet med 1-3:an och samtycke/nätvett med 4-5:an. 

Vi har haft skolråd och diskuterat olika saker/problem, bl a om klappar på rumpan, gräva i smöret (fråga gärna era barn om vad de kom fram till) och så fick eleverna i uppdrag att börja fundera över vad de vill göra på skolavslutningsdagen, som i år är fredagen den 11 juni och är en vanlig skoldag mellan kl 8 och 13. 

I NO fortsätter vi arbetet med vår kropp i både 1-3 och 4-5. 

Idrotten nästa vecka är inomhus. Så eleverna ska ha med sig inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-2 

I svenskan har vi börjat träna extra på att skriva texter och berättelser, veta vad en mening är och hur man använder stor bokstav och punkt. I matematiken börjar 2:orna med multiplikation och division1:orna fortsätter att jobba med addition och subtraktion upp till 100. F-klassen lär sig att addera i matematik och fortsätter med att läsa och skriva korta ord i svenska. 

3-5 

Progress testerna för 4-5 i engelska gick bra. Det som behöver utveckling för somliga är det skriftliga, vilket vi får öva mer på. Nästa vecka börjar 4-5:an med nya kapitel i engelska, för 4:an handlar det om USA och geografiska ord och för 5:an om en tidningsartikel om ett djur. För treorna är det frukter som tema. I matte börjar treorna med temat Mätning och 4-5:an ska starta upp Tabeller, Diagram och Medelvärde. 

 

Trevlig valborgsmässoafton och helg! 

 

/Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar