fredag 16 april 2021

Brev hem för v 16

Det känns som att det var länge sedan vi skrev Brev Hem – det var ju före påsk! 

Nästa vecka är det Pajala-dag igen på onsdag. Egen buss avgår från skolan 07:10. F-2 kommer tillbaka till lunch. Skolskjuts hem för dem kl 13:05. 3-5:an är tillbaka 16:25 i Tärendö och skolskjutsbarnen körs då hem. Glöm inte badkläder och biblioteksböcker. 

Idrotten på fredag är inomhus. Eleverna ska ha med sig inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-2 

I svenskan har 1-2:an tränat en hel del läsförståelse under veckan som varit. Läsa en text och kunna svara på frågor där svaren finns i texten. I matematiken har 1:orna precis börjat jobba med kapitlet om addition och subtraktion, att kunna ta hjälp av talen 0 till 10 när man räknar upp till 100. 2:orna börjar nu med kapitlet om geometri. 

F-klassen jobbar med Sv i Uggleböckerna, som de tycker mycket om. I matten tränar de siffror i Sifferhäftet. Under onsdag och torsdag har F-klassen fått vara med och lära sig både engelska och historia om Bronsåldern tillsammans med 1-3:an eftersom vi inte haft vikarie vid sjukdom. 

3-5 

Det har inte blivit några NP i matte för 3:an gjorda denna vecka. Vi hoppas att alla är på plats på måndag och tar då nya tag! 4-5:an har påbörjat arbetet med temat Enheter i matten, efter att de fått avsluta Geometrin med att visa allt vad de kan inom geometriska figurer/objekt, area, omkrets, skala, vinklar/vinkelsummor m m. I engelska har 4-5:an startat med Chapter 12, som är det sista innan nästa PT, som berör kap 10-12 (påminner om att det finns Bingel-övningar utlagda till dessa-bra att öva på hemma också!) På engelskan ska 3:orna arbeta med månaderna i kap 17 och få se på The Game om “Feelings” (känslor)På tisdag är Anna borta (RegTek) och Anne vikarierar i klassen. Måndagen den 26/4 kommer skolsköterskan hit och vaccinerar 5:orna 

 

Trevlig helg till er alla!   /Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar