fredag 23 april 2021

Brevet hem för v. 17

På måndag kommer skolsköterskan Jenny och kurator Johanna från Elevhälsan hit till oss. De kommer att arbeta med både 1-3 och 4-5 inom temat “Vår kropp”, som vi alla arbetar med i NO:n just nu.  

Nästa vecka är det också Världsbokveckan - ni kanske kan uppmuntra till lite extra bokläsning hemma?! 

Anne har beställt in lite nytt rastaktivitetsmaterial, det har varit kul att se hoppstyltor och vanliga styltor användas flitigt, samtidigt som “vanliga aktiviteter” som landbandy och tafatt m m pågått. 

De elever som vill läsa modersmål nästa läsår MÅSTE anmälas till detta via kommunens e-tjänst (gäller ALLA, även de som läser nu måste anmälas igen) Senast 25/4 ska det vara gjort! 

Idrotten nästa vecka är inomhus. Eleverna ska ha med sig inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-2 

I NO har 1-3 fått höra redovisningar av 4-5 om bl a hjärna och nervsystem, hjärta och blodomlopp – mer kommer! 

Eftersom badet i veckan blev inställt kommer vi i F-2 att få åka på bad vecka 22 istället.  

I matematik jobbar vi på som vanligt med de kapitel vi började på förra veckan. I svenska har 1-2:an börjat jobba med ordklasser (substantiv, adjektiv och verb) och det fortsätter vi med till veckan. F-klassen tränar på att läsa korta ord och meningar. 

3-5 

5:orna får vaccin på måndag efter lunch, samtidigt blir det lite pubertetssnack också.  Progress-testerna för 4-5:an startar på måndag. 3:orna har genomfört 3 delar NP i matte, 4 delar återstår, vilket vi hoppas hinna med nästa vecka. I matte jobbar 4-5 vidare med kapitel 4, om enheter. 

 

Trevlig helg!      / Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar