fredag 5 februari 2021

Brevet hem för v. 6

Veckorna rullar på snabbt nu, tycker vi.  

Förra fredagen fick åk 1-5 i uppdrag att bygga en så högt torn som möjligt av 2 dagstidningar och en rulle tejp. Eftersom det var 6 frånvarande elever då, så fick de samma uppdrag idag, medan de som gjorde klart förra veckan istället gruppvis fått skriva en rapport om arbetet. Härligt att se samarbetet och kunskapsutbytet mellan elever i olika åldrar!  

När det gäller idrotten hoppas jag det fungerar för er föräldrar att jag meddelar via smvad vi ska göra dagen före, beroende på hur vädret blir. 

F-2 

Badresan till Pajala gick jättebra för F-2. I bassängen tränar vi alltid först simning på olika sätt innan vi avslutar med fri lek. Denna gång fick vi inget fika p g a att cafeterian håller stängt. Vi kunde inte heller besöka biblioteket som även det håller stängt p g a coronapandeminMen vi hade frukt från skolan med oss och åkte tillbaks lite tidigare, vilket gjorde att vi hann med en extra lektion svenska innan lunch.  

de olika ämnena jobbar vi på som vanligt.  

3-5 

Vi jobbar på med det vi startat upp i både matte och NO. I engelska går vi vidare med att göra klart Ch 9 för 4-5:an, sedan blir det Progress test på Ch 7-9 – det finns Bingel-övningar som man kan träna på hemma. För trean har det handlat om husdjur och nu blir det sporter i engelskan. På måndag ska 4-5:an redovisa den muntliga uppgiften “Övertyga mig”.  
Erika, som har musik meddelar att de ska jobba med basgång, taktart, basens delar och rytmik på musiken. Alla i 3-5:an ska också göra klart vinteromgången av lästesten LegiLexi, de som varit sjuka är ju ej klara än.  
Det har varit lite klagomål på olika saker gällande Pajala-dagarna, vilket nu ska vara klargjort och fixat tills det är dags igen v. 8. Det som eleverna själva behöver bli bättre på är att de INTE sticker iväg själva, (till lunch, bad, tillbaka t slöjden etcinnan Anne har hunnit komma ut med den sista eleven, alltså: ALLA väntar tills ALLA har kommit – sen går man! 

 

Trevlig helg!    /Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar