fredag 12 februari 2021

Brev hem för v 7

Vi närmar oss nu halvvägs in i enkätinsamlingsperioden för Skolinspektionens skolenkät. Det är viktigt att så många Vårdnadshavare som möjligt besvarar undersökningen, vi vill därför påminna samtliga skolenheter om att genomföra enkäten. Enkäten går att besvara till och med den 1 mars.  Länken har ni fått i mail tidigare! Finns i "pappersbrevet", men vi kan ej lägga ut här.


På måndag är Elaine borta så dagen kommer att se lite annorlunda ut. Anne, Anna och Elevhälsan tar hand om de lektioner hon skulle ha haft. NO:n blir ett pass om “Enkla maskiner” för 1-5:an. 

På tisdag är det ju Fettisdagen och vi tänkte ta oss till Heinonen-backen efter lunch. Vi promenerar dit, tar med oss åkredskap från skolan och samsas om dem. Vi avslutar tillsammans på skolan strax före 14. Tänk på att ha lämpliga kläder och skor för att vara ute i backen! 


När det gäller idrotten siktar vi in oss på skidåkning denna vecka eftersom det ser ut att bli bra väder. Jag (Elaine) meddelar er föräldrar om det blir någon ändring via sms dagen före. 


Vi i personalen reflekterar ofta över hur fina elever vi har på vår skola. De är trevliga, omtänksamma, goda förebilder, kan visa uppskattning för t e x städning, mat, roliga lektioner etc. Någon i personalen sa: Jag tror inte det finns en till skola med så här fina elever! Vi är alla tacksamma över att får jobba tillsammans med dem, och följa deras utveckling framåt i livet! 

F-2 

I matten kommer 1:orna att börja jobba med geometri och 2:orna med talsorterna upp till tusental, avrunda och uppskatta. F-klassen jobbar med addition. 
I svenskan jobbar vi vidare med läsförståelse och att skriva en text i 1-2:an. F-klassen tränar på att ljuda ihop bokstäver till korta ord och att forma och skriva dem. 

3-5 

På måndag förlänger vi dagen för 3:an till 14.00 eftersom Elevhälsan kommer till oss då. För 4-5 påbörjar vi i veckan Progress Test i engelska, på Chapter 7-9 – finns övningar på Bingel! Läxan denna vecka blir att jobba/träna till PT, på Bingel eller i böcker. 
I matte kommer 3:an att påbörja kapitel 3 Räknesätten (vi hoppar över kap 2 Geometri och jobbar med det sen, samtidigt som 4-5:an!)  
I NO för 4-5:an kommer vi under tiden fram till sportlovet att arbeta med ett material i Fysik och Teknik -“Vetenskap och teknologi”, som vi lånat från Teknikens Hus.  
I svenska fortsätter vi arbetet med olika texttyper, berättande och faktatext just nu. 4-5:an ska också få öva på att ge respons på en kamrats text, och sedan bearbeta sin egen text utifrån den respons man fått. 


Trevlig helg och Glad alla hjärtans dag till er alla!     /Elaine och Anna 

Dessa fina hjärtan har åk 1-5 gjort på bild-lektionen i onsdags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar