fredag 26 februari 2021

Brev hem för v. 9


Hoppas att ALLA nu svarat på Skolinspektionens enkät - vi har för låg svarsfrekvens, det måste vara ÖVER 65% enligt dem, vilket inte var fallet ännu i tisdags. 

Som ni hört är Elaine sjuk och vi pusslar med schemat för att få ihop dagarna. Vi har passat på att vara ute och skulpterat i snödet blev ju så skönt väder på torsdagen – hoppas bara de inte smälter bort direkt. Det finns bilder av konstverken att se på bloggen 

Nästa vecka är det planerat skidor på idrotten både onsdag och fredag. OM inget annat hörs så blir det så. 

F-2 

I tisdags skrev F-3.an i par om Fettisdagens Heinonen-utflykt. På torsdagen fick de ha musikläraren Erika som vikarie efter lunch, det blev matte och engelska. 

3-5 

Förra veckan var skolkurator Johanna och skolsköterska Jenny och jobbade tillsammans med oss om vad man kan råka ut för på nätet, sociala medier. De råd vi fick var: Var kritisk. Ljug inte. Såra ingen. Säg till (någon vuxen som kan hjälpa om det blivit något fel). 

I måndags hade vi klassråd och diskuterade duschning/tvättning efter idrott. Eleverna enades om att det behövs en skärpning på vissa håll, att man ej behöver tvätta håret men kroppen tvättas ordentligt med tvål så man ej luktar svett efter ett idrottspass. Bra diskussioner tycker jag att det var! 

Under helgen ska jag rätta matte-proven och Progress-testerna. Nästa vecka börjar 4-5:an med Geometri. I engelska så startar vi upp Chapter 10, som för 5:an handlar om London och för 4:an om Semester på Barbados och grammatiken “there is, there are”.  Treorna börjar med Chapter 13 som handlar om djur. 

 

Trevlig helg!    / Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar