fredag 19 februari 2021

Brev hem för v 8

På tisdag är Elaine borta och vi har lite svårt att få tag i vikarier så vi får försöka pussla och fixa med aktiviteter som Anne och Anna håller i. Vi förbereder redan på måndag så att vi ska kunna vara UTE och skulptera i snö på förmiddagen på tisdag. Ha lämpliga utekläder/handskar båda dagarna! 

Pajala-dag igen på onsdag. Egen buss avgår från skolan 07:10. F-2 kommer tillbaka till lunch. Skolskjuts hem för dem kl 13:05. 3-5:an är tillbaka 16:25 i Tärendö och skolskjutsbarnen körs då hem. Glöm inte badkläder. Biblioteket är nu öppet för klasser. 

Tisdagens besök i Heinonenbacken blev riktigt lyckat. Vädret var toppen och semlorna smakade bra när vi kom tillbaks till skolan. Bilder från backen finns på bloggen. 

Meddelar er om fredagens idrott under veckan. 

Glöm inte att det finns övningar på BINGEL som eleverna kan jobba med hemma också! Perfekt repetition på olika saker! UGGLO är också toppen för att lyssna på böcker - ni har ju fått inloggning till det för ett tag sedan! 

F-2 

I matematiken jobbar 1-2:an nu med geometri och statistik. I NO för 1-3:an fortsätter vi med temat Vinter ett tag till.  
F-klassen jobbar på som vanligt med matematiken och i svenskan ljudar vi ihop bokstäver till korta ord. Vi tränar sedan på att skriva orden. 
1-3 har nu avslutat arbetet om trafiken på So:n. 

3-5 

På måndag så påbörjar 4-5:an sina Progress Tests i engelska. Treorna ska börja med Chapter 12 som handlar om maträtter.  
Matte-prov för 4-5:an blir det på torsdag – eleverna har fått med sig papper på vad de kan öva på. I NO så fortsätter 3:an med temat Vinter och 4-5:an jobbar vidare med Fysik och Teknik, nu handlar det om mekanismer. Arbetet med texter av olika slag fortsätter vi också med.  
På TISDAG är det Elevens val, vi har Idrott inne, så kom ihåg ombyte och dusch! 

Trevlig helg!   /  Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar