fredag 20 oktober 2023

Brevet hem v. 43


Nästa veckas onsdag är det Pajala-dag för alla grupper. Avresa kl 07:30 (Anttis-elever kan stiga på i Anttis). F-3 kommer att bada och besöka biblioteket, 4-6 har ett pass träslöjd och bad. Hemresa 11:15 och lunch när vi är tillbaka på skolan.   

Vi fortsätter med att skolskjutsarna lämnar vid sporthallen och den ingången används. Eventuellt kan vi få tillgång till ordinarie ingång (vid biblioteket) efter lovet, om allt går som det ska.  

Vad gäller skolgården så har vi blivit ombedda att meddela er vårdnadshavare att hjälpa till så att INGA ELEVER eller andra, befinner sig på arbetsområdet under annan tid än skoltid heller (fritid, kvällstid, helger). Det har tydligen förekommit under förra veckan. 

F-1 Alla elever i förskoleklassen har fått en blankett (ansökan om bibliotekskort) från biblioteket som vårdnadshavarna ska fylla i och sedan ska den tillbaka till skolan. Kolla om de har fått hem det, annars hör av er så fixar vi en ny. Idrott på tisdag. Inget ombyte behövs, men inneidrottsskor är bra att ha. 

2-3 NO´n kommer vi att jobba med Allemansrätten och skogen fram till lovet. Svenskan och matematiken rullar på som vanligt. I SO:n jobbar vi nu med jägar och bonde stenåldern. 

Idrott på tisdag. Inneidrottskläder, skor och handduk är ett måste. 

4-6 Förra fredagen hade vi en digital lektion via Teams, med "Skogen i skolan". eleverna arbetade i grupp om de olika skogsregionerna i Sverige. Det gick bra och till våren kommer Ewa-Maria hit och arbetar "live" med oss. Nu är alla klara med Progress Testerna i engelska. De har gått bra i stort sett, det jag ser är att vi behöver öva mera på det muntliga så att alla blir bekväma med att tala engelska. Vi genomför också nu några diagnoser i svenska, särskilt för 4:orna, men något gör även 5-6:an. Rättstavningen har jag hunnit rätta - det gick bra! Framsteg från förra läsåret för 5-6:an. Nästa tema i NO blir lite fysik - om Krafter. Sexorna ska få göra muntliga övningar inför NP, vilka kommer att starta vecka 45/46. 

Svenskaläxa från måndag till fredag, det handlar om reportage för alla klasser. Idrott på torsdag (handboll). Idrottskläder, skor och handduk ska eleverna ha med sig. 

Trevlig helg! /Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar