fredag 1 september 2023

Brev hem v.36


Nu rullar det på. Det är fortfarande oklart med ny fritidspersonal, just nu är tanken att Victoria U har huvudansvaret mellan 8 och 13, och Albin Lehtipalo efter kl 13, med stöd av elevassistenter i den mån de kan. Tjänsten kommer att annonseras ut. 

På onsdag är det F-1 som ska åka till Pajala för bad, vi vet ännu inte vilka vuxna som följer med. Eftersom bussen dit avgår 7:30 så måste alla skolskjutsar in till den tiden. Eleverna ska ha med sig badkläder, tvål, schampo, handduk, och gärna en frukt. Om ni har frågor och funderingar kan ni höra av er till Elaine. 

Ang frukt i skolan: P g a någon avtalsmiss, så är läget just nu att eleverna EJ får gratis frukt till förmiddagsrasten. Det arbetas med frågan från rektorshåll, men till dess kan/får eleverna ta med sig en frukt/grönsak som de kan äta på Läs- och fruktstunden vi har varje förmiddag innan rasten. 

Info om hockeyplanen: Siv Kero har börjat att trycka på om hockeyplanen som kommunen äger. Hon har varit i kontakt med Mikael Sturk och något är på gång iallafall. Vattenfall ska fixa lysena och sargen ska visst åtgärdas. Men man måste nog ligga på om det ska "bli verkstad". 

Idrotten: 4-6:an har idrott ute måndag (fotboll), onsdag (brännboll), torsdag (orientering). Uteidrottskläder, skor och handduk är ett måste.  

2-3:an har idrott ute tisdag (brännboll), onsdag (terränglöpning). Uteidrottskläder, skor och handduk är ett måste. 

F-1:an har idrott ute på tisdag. Inga idrottskläder behövs. 

 

FÖRÄLDRAMÖTE kommer det att bli torsdagen den 14 september kl 18. 

F-1 På musiken presenteras alfabetets bokstäver i samma takt och ordning som på svenskan, men med teman som berör musikämnet. Denna vecka har vi till exempel tittat och lyssnat på instrumentet cello, som många tyckte lät väldigt vackert.  

2-3 Vi har kommit igång bra med de flesta ämnen, i svenska har börjar vi med läxa, den kommer att vara från måndag till torsdag. Det är Susanne som har svenskan i F-3 och Elaine har matematiken i F-3 I NO/Teknik kommer vi att börja jobba med Vattnet. 

I klassen har vi haft lite prat om att ta med sig “grejer” till skolan. Det gör vi inte. På skolan finns allt som behövs under skoldagen. Att ha med sig saker hemifrån kan medföra onödiga konflikter. 

4-6 

Marika kom från musiken med "tummen upp" igår - så kul när det fungerar bra. Pajala-dagen gick också bra, trots att träslöjdsläraren var sjuk och de fick vara på biblioteket istället. Vi har i klassen tillsammans bestämt att matteläxan hädanefter delas ut på tisdagar, och kan då göras under fler dagar, lämnas in SENAST på fredag. Om läxan upplevs svår så finns filmer kopplade till vårt läromedel på www. matematikabg.se, där man kan få repetition på genomgångar (eleverna har fått prova detta i skolan så de bör veta var de hittar. Svenska-läxa denna vecka, från måndag till fredag (kan lämnas in före om man vill) 

Hälsningar från Kulturskolan: 
Nu är det dags att anmäla sig till Kulturskolan om man vill börja på något nytt. Dans är från förskoleklass och uppåt. Teater från åk 2 och instrument får man börja spela från åk 3. Dessa kurser går i Tärendö. Från åk 4 kan man även söka filmskapande och scenteknik, men dessa går i Pajala. Elever som redan är inskrivna behöver inte söka på nytt. Ansökan gör ni här:  
https://minasidor.pajala.se/oversikt/overview/969 

 

Trevlig helg till er alla / Personalen 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar