fredag 25 augusti 2023

Brev v 35

 Brev hem v. 35 

En vecka utan "riktigt" schema har gått. Vi har planerat och improviserat. Ett schema finns nu på Skola24, vi börjar arbeta utifrån det på måndag och ser hur det fungerar. Besöken på Hembygdsgården har fungerat bra. Vi efterarbetar dem på lite olika sätt. 

Vi var väldigt nöjda med vår nya medarbetare Klara på fritids, men Klara kommer tyvärr inte att fortsätta arbeta med oss. Elevassistenterna täcker upp och gör sitt bästa för barnens helhet i väntan på en mer långsiktig lösning inom en snar framtid. 

Inneskor önskar vi att alla ska ha, eftersom vi ej har ytterskor i klassrum, matsal och idrottshall. 

Språkbruk: Vi får signaler om att det förekommer fula ord av olika slag bland eleverna, särskilt på raster och fritidstid. Vi jobbar med detta i skolan, bl a så finns trivselregeln: "Vi använder ett vårdat språk", och vi vuxna försöker reagera på allt vi hör. Vi behöver dock hjälp av er vårdnadshavare också - prata med ert barn om detta, alla berörs ju, oavsett om barnet använder fula ord eller ej, de hör ju dessa av andra elever. Framöver kommer vi också att ta direktkontakt med berörda elevers vh, om ej detta "upprop" ger önskad effekt. 

onsdag kommer åk 4-6 åka till Pajala för att ha två pass slöjd. Eftersom deras avfärd kommer att ske 7:40, så innebär det att alla skolskjutselever kommer att skjutsas till skolan lite tidigare den dagen. Hem avgår dock bussarna 14:20 som vanligt. 

F-1 

Vi har kommit igång jättebra i klassen. För f-klassarna är det många nya rutiner att lära, och det går riktigt bra. På tisdag har vi idrott ute för F-1, men inga idrottskläder behövs så länge vi har uteidrott. 

2-3 

Den här veckan har vi kommit igång med svenskan och matematiken. Eleverna har frågat om läxor, och det kommer igång v 36 då vi förhoppningsvis har ett schema på plats. Idrotten för 2-3 är ute på tisdag och onsdag. Idrottskläder, skor och handduk ska eleverna ha med sig. 

 

 

4-6 

Vi har kommit igång med matten och engelskan. I matte har vi ett helt nytt material, Alfa, Beta, Gamma, som jag och eleverna tillsammans håller på att sätta in oss i. Första läxan kommer till veckan, dag vet jag ej än, då vi ej har schemat klart. (Matteläxa kommer vi att ha 1 gång/vecka) Även i engelska blir det läxa, till Chapter 1 (engelskaläxan kommer att vara varannan vecka, från måndag till fredag). På Pajala-dagen är planen att Victoria U, Kristoffer och Albin L kommer att följa med. Egen buss denna första gång.  

Idrott på onsdag och torsdag. Idrotten kommer att vara ute. Eleverna ska ha med sig idrottskläder, skor och handduk. 

Trevlig helg till er alla! 

Personalen 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar