fredag 8 september 2023

Brevet hem v.37


TIPS för att främja läsning: Klockan 19 IDAG den 8 september äger Read Hour rum. Då är det dags för hela världen att läsa tillsammans i en timme. Read Hour firar läsning och vill inspirera barn och unga till att läsa samt slå ett slag för läskunnigheten. Stanna upp, sitt ner, öppna en bok eller starta en strömmad bok och läs eller lyssna tillsammans. 
Satsningen drivs i Sverige av Läsrörelsen med stöd av Lärarstiftelsen, Svenska Akademien och Microsoft.   

 
Info fr kostchefen ang frukt:  
Hej, Nu har jag fått bekräftat att det inte finns nå budget för grundskolans frukt denna termin, frukt till grundskolan var en del av strategiska satsningar som politiken tog. /Joel                     Joel Medelid Kost och hygienchef 
 

Nästa veckas onsdag är det Pajala-dag för ALLA. Avresa 7:30 från skolan. Anttis-barnen kan kliva på i Anttis på morgonen! Det blir lite speciellt denna gång, alla åker också tillbaka samtidigt 11:15, så lunchen blir senare än vanligt. Mellanmål/frukt fixas. F-1 samt 2-3 badar och besöker biblioteket gruppvis, medan 4-6 har träslöjd och sedan bad.  

På fredag är det dags för årets SKOLJOGGEN. Efter lunch går/joggar vi olika sträckor. Se bifogad information om bl a springslant. 

Idrott ute för 2-3 på tisdag. Idrottskläder, skor och handduk är ett måste. Idrott ute även för F-1, men inga idrottskläder behövs. 4-6 har idrott ute på torsdag (terränglöpning). Idrottskläder, skor och handduk är ett måste. 

F-1 I matematiken jobbar vi med klockan, mönster, siffror och antal. 

2-3 

Nu har vi kommit igång med läxa i svenska. På skolan ägnar vi lite extra tid till läsning, så läxorna kommer att handla lite om berättelser och läsning ett tag fram över. Alla har kommit igång med bänkbok och det kommer in jättefina bokrecensioner 😊 

På No så fortsätter vi med vattnet och ska gå in lite på blandningar och lösningar. 

På musiken fokuserar vi på gitarrspel en tid framöver.  

4-6 

I biologi har vi arbetat med vad biologi är och lärt oss lite om vad evolution innebär.  
Nästa vecka påbörjar vi ett teknik-tema om att bygga och bo, hållfasthet m m. 
Engelska-läxa från måndag till fredag. Matteläxa från tisdag till senast fredag. 

 

Trevlig helg! Personalen 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar