fredag 2 september 2022

Brev hem v36

 Brev hem v 36 

Det är årets tidningsvecka nästa vecka. Det innebär att vi får gratisexemplar av både NSD och Kuriren till klasserna. Dessa kommer vi att jobba med på något sätt i flertalet av ämnena. 

Eleverna får med sig scheman hem idag. Om något är oklart - kontakta oss! 

Det var ett välbesökt föräldramöte igår! Tack ni som kom! Rektor Mikael pratade lite om LGR22, betygskriterier, Samverkan för bästa skola och ett verktyg som kallas Kränkningsringen som vi ska använda oss av i klasserna 

F-1 

Eleverna i F-1 har idrott tillsammans med 2-3 på onsdag och fredag. Vi kommer att vara ute, så eleverna ska ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk. Vi duschar alltid efter idrotten. 

2-3 

Det märks att hösten är i antågande, det börjar bli kyligare därute. Dags att plocka fram fingervantarna. På bildlektionen i måndags gjorde vi lite fina hösttavlor. Nu börjar man se att löven skiftar färg. 

I onsdags hade vi ju vår Pajaladag med bad och bibliotek. Det fungerade toppenbra för hela F-2 som var tillsammans hela dagen. Vi avslutade med ett biblioteksbesök och de flesta lånade med sig böcker hem. Så bra! Vi vet ju hur viktigt det är att öva på sin läsning. Helst lite varje dag. Jag ska försöka komma igång med en läsläxa  i nästa vecka, att öva på till fredag. I matten börjar vi också med läxa. Det blir en talkamratsläxa för tvåorna, treorna ska få öva på additionsstrategier. 

På onsdag och fredag har 2-3:an uteidrott tillsammans med F-1. Eleverna ska ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk. 

4-6 

Första läxan i matte avklarad. Nu har jag (Anna) i läxa över helgen att rätta dem och se om /vad vi behöver repetera! Denna vecka ska vi få igång engelskan "på riktigt" så nästa måndag kommer första engelskaläxan hem. Eleverna får den redan på måndag och har möjlighet att öva på meningarna ända till fredag, då vi har en läxkoll.  

Idrott på måndag, onsdag och fredag denna vecka. Eleverna ska då ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk. Elevens val för 3-5 på tisdag är bild. 

Första HKK-passet för 5-6:an med Elaine blir det på onsdag. 4:orna har då matte och svenska tillsammans med 3:orna. 

 

Trevlig helg till er alla! / Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar