fredag 16 september 2022

Brev hem v. 38


På onsdag är det Pajala-dag för alla elever. Alla måste vara på skolan till kl. 07:10 då vi åker med Länstrafikens buss. Margareta åker med F-2 som badar och har biblioteksbesök. Elaine åker med 3-6:an. Bussen avgår alltså från skolan 07:15, och Anttis- barnen hämtas upp och kliver på bussen i Anttis. F-2 äter lunchen här på skolan och har lektioner tills skoldagen slutar 12:50. Skoltaxin går 13:00. 3-6:an har tre pass slöjd, bad och biblioteksbesök under dagen. Är tillbaka på skolan kl. 16:30. Glöm ej badkläder och handduk! 

Elevens val för 3-5:an på tisdag är bild. 4-6:an har idrott inne på måndag. På fredag har alla klasser idrott inne.  

 

4-6 

Denna vecka är det engelska-läxa från måndag till fredag. Meningarna handlar om Chapter 2, vilket vi ej har hunnit starta upp riktigt än, men kommer att inleda under veckan. 

Jag, Anna, kommer att vara borta på torsdag och då vikarierar Jenny Abdelkader.  

I NO har vi fortsatt jobba med Skogen och i SO är det fortfarande samhällskunskap det handlar om. 

I svenska har vi jobbat både med instruerande texter och tidningar, bl a skrivit bildtexter och artiklar till en färdig bild eller rubrik. Vi fortsätter med detta även nästa vecka.  

I matte så siktar vi på att göra klart kapitel 1 till fredag nästa vecka. Alla elever kommer inte att hinna göra precis alla tal, men jag "kortar av" för dem som behöver det. Hjälp gärna till att traggla multiplikationstabellerna! 

Idag, torsdag, har vi pratat om hur en bra kompis är/ska vara. Några i klassen hade avvikande åsikter om detta - kan vara bra om ni hemma också tar upp frågan och diskuterar med era barn! 

Trevlig helg till er alla! /Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar