fredag 9 september 2022

Brev hem v 37 med bilagor

 


Brev hem v.37 

Hej! 

Veckorna rullar på och vi är redan en bra bit inne i september månad.  På söndag är det dags att rösta för alla som inte gjort det. På skolan har vi såklart också jobbat en del kring valet. 

Viktigt;  Vi har elever och personal som är väldigt allergiska mot pälsdjur. Läs bifogad info från Elevhälsan! 

SKOLJOGGEN på fredag 16 september för alla i F-6  
Efter lunch på fredag kör vi traditionsenligt den årliga SKOLJOGGEN som är en manifestation för rörelseglädje och hälsa. Läs mer i bifogat info-blad! F-2 behöver ej ombyte, däremot gäller ombyte och dusch för 3-6. 

E-valet för klass 3-5 på tisdag är denna vecka idrott. Kom ihåg inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-1 

I f-klassen har vi börjat med språklekar, vi jobbar med de första bokstäverna och med lägesord som framför, bakom, under, bredvid, först, mitten och sist. 1:orna har börjat träna på läsningen. Vi har tänkt komma igång med läsläxa så snart som möjligt. Eleverna ska ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk på onsdag. 

2-3 

Nu har vi kommit igång med läxorna. I matten jobbar vi mycket med att repetera talkamrater. Jag ser att vi behöver arbeta en del med det, så det blir sådana läxor ett tag. Hjälp till därhemma också. Även additions- och subtraktionsstrategier tål att upprepas.  

Svenska läxan handlar främst om att öva på läsflytet. Läs många gånger.  

Eleverna i 2:an ska ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk på onsdag. Eleverna i 3:an ska ha med sig uteidrottskläder, skor och handduk både onsdag och fredag. 

4-6 

Vi har läst i dagstidningarna varje dag och diskuterat vad de innehållit. Även  

Förtydligande vad gäller ombyte och dusch: Vid idrottslektion ska eleverna BYTA OM till idrottskläder och duscha efteråt - det räcker alltså inte att bara duscha och sedan sätta på sig samma kläder igen. Onsdag och fredag ska eleverna ha uteidrottskläder, skor och handduk med. 

Denna vecka har vi svenskaläxa från måndag till fredag. Det handlar om instruerande texter på olika nivå. Matteläxa som vanligt från torsdag till fredag. 

Ha en fin hösthelg! /Personalen 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar