fredag 18 februari 2022

Brevet Hem v.8

Vänliga veckan – hur har det märkts hemma? Här har det märkts på olika sätt, man hälsar på morgonen, har hjälpt varandra på olika sätt, peppat andra, haft trevliga samtal vid maten, lekt ute på rasten. Hoppas vi kan fortsätta med dessa vänliga handlingar även om Vänliga veckan tar slut! 

I tisdags hade vi ett trevligt besök av rektor Göran, som bjöd på både musik och fika. 

På onsdag är det Pajala-dag för alla elever. F-2 åker med Ida till badhuset, är på biblioteket och äter sedan lunchen på Tärendö skola. Sedan har vi svenska och matte fram till 13,05 när skoldagen är slut och skoltaxin går hem. 3-6:an har heldag i Pajala, kommer hem med Länstrafiken kl 16:30.  De kommer under dagen att få gå och se en föreställning “Hela havet stormar” på Folkets Hus. Kom ihåg badkläder!  

Idrotten denna vecka är måndag: Volleyboll, onsdag: Bad, fredag: Rörelser till musik 

På elevens val har vi bild denna vecka. 

F-3 
1:orna har läsläxa från måndag till tisdag. I matematiken har klass 3 börjat jobba med bråk. 2:an jobbar med talsorterna, och 1:an bland annat med udda och jämt.  

4-6 
Igår, torsdag, var Marika borta och när Anna fick vikariera så blev det en film, som eleverna sedan ska skriva en kort filmrecension till. Den baseras på en av Laura Trenters böcker. Eleverna verka tycka den var bra! Kul! 

Nästa torsdag har vi matteprov på kapitel 1 och 2, eleverna får med sig en lapp med vad de kan träna på. Det blir nästa veckas matteläxa, från måndag till torsdag (alltså ingen från to –fr, som vi brukar ha). 

Vi avslutade ju temat Polarområden i torsdags och nu kommer vi att gå vidare med “Energi och miljö”. 

I engelskan ska alla färdigställa Chapter 9 och RoundUp, sedan är det dags att göra Progress Test för Ch 7-9. Det ska vara klart innan sportlovet. Läxa må-to: 

Uppdraget med “Hemlig kompis” under veckan visade sig vara lite svårt. Det var svårt att lista ut vem det var som varit lite extra vänlig, en elev konstaterade: -Det är nog för att vi alltid är trevliga/vänliga med varandra i den här klassen. Härligt, eller hur? 

 

Ha en trevlig helg! Anne, Ida, Kajsa, Anne, Elaine och Ella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar