fredag 4 februari 2022

Brevet Hem v.6


Onsdagens ‘Pajala’ dag med gemensamt bad och biblioteksbesök för alla våra elever innan hemresa fungerade fint och resterande lektioner på skolan gick jättebra. 3-6:orna jobbade flitigt på ett imponerande sätt med att brodera korsstygn efter egengjorda mönster. 

Idrotten denna vecka;  
på måndag 4-6:an Styrka,  
onsdag F-6 Fotboll och  
fredag 1-6 Bollekar. Vi byter om och duschar efteråt. 

Elevens val för 3-5:an är bild på tisdag. 

Fritids och bussväntebarnen: Vi kommer under veckan göra olika sorters pyssel med alla hjärtans tema på fritids. 

F-3 

3:orna tränar på svenskan att läsa och skriva faktatexter bl a inför vårens nationella prov.  

F-1 tränar vidare på läsningen, och att skriva kortare texter. Efter att ha hoppat över läsläxan i veckan har vi åter igen läsläxa från måndag till onsdag. 

4-6 

Påminner om Europa-testet på onsdag. Eleverna har fått med sig en lapp vad de bör kunna och kan träna på samt att det går bra att träna på Seterra.se online. 
I musiken har vi återupptagit vår jorden-runtresa efter luciaövningarna. Vi har prov på detta vecka 9.  
På tisdag och torsdag har 6:an NP i svenska, både läs och skriv. Det blir dubbla pass båda dagarna, vi kör 8-9:20 och 11:40-ca 13:00. Viktigt att sova bra, äta bra frukost och gärna ha med sig en extra frukt eller två. Vi har gjort övningar inför detta, som eleverna klarat på ett bra sätt så de “riktiga” proven kommer säkert också att gå fint! 

I svenskan har vi skrivit beskrivande text om en galge (ämnesövergripande med teknik) och 4:an jobbar med ordklassen adjektiv, 5-6:an med faktatexter. Jag måste berömma eleverna för deras egen bänkboksläsning - det är sånt fokus, knäpptyst och alla är “inne” i sin egen bok, härligt att se!  

Glöm inte att traggla multiplikationstabellerna!  

 

Trevlig helg till er alla! 

Anna, Anne, Kajsa, Ella, Ida och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar