fredag 26 mars 2021

Brev hem för v.13 och v.15

Nästa vecka är en fyradagsvecka då det är långfredag. Vi kommer att ha “påsk-tema” på hela skolan på skärtorsdag. Alla som vill kan vara utklädda till påsk-kärringar/-gubbar/- harar/-kycklingar etc. Några påsk-aktiviteter genomför vi också och avslutar med att fira att vi får behålla sexorna med lite påskfika. Förskoleklassen är med i skolan hela dagen. 

Idrott på onsdag blir skidor, sista gången, så eleverna kan ta hem sin utrustning till påsklovet. 

V 15 blir idrotten inomhus. Kom ihåg inneidrottskläder, skor och handduk. 

F-2 

Badhus/biblioteksbesöket i veckan gick som vanligt jättebra för F-2. Alla tränar flitigt på simtagen och simningen, och lånade sedan hem flera böcker att läsa på påsklovet! 
F-klassen har börjat jobba i Uggleboken med både svenska och matematik. 
1-2:an jobbar på som vanligt i svenskan och matematiken. I SO jobbar 1-3 vidare med första delen av Forntiden. 

3-5 

Praon med Hjördis har gått jättebra för de två fyror som gjort den, det går säkert bra för Matilda på tisdag också! De får skriva en PRAO-rapport efteråt. Nästa vecka gör vi klart NP i svenska med 3:orna 
Läsutmaningen för 3-5:an blir denna gång på nätet, på:  https://jagharlast.se . Eleverna får en elevkod som de ska använda för att logga in och läsa faktatexter, svara på frågor och samla poäng. Det ska bli kul att se hur alla lyckas med detta! 
I matematiken arbetar 4-5 fortfarande med Geometri och 3:an ska börja med det. 
4-5:an gjorde i veckan klart sina porträttpresentationer av 1700 talets kända vetenskapsmän/kvinna och uppfinnare i SO:n, och redovisade dem inför varandra. Efter lovet jobbar vi kort med 1800 talet innan vi övergår till Geografi. 

Trevlig helg, och efter nästa vecka önskar vi er alla eriktigt glad påsk! 

/ Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar