fredag 5 mars 2021

Brev hem för v. 11


Vilka glädjetjut det blev i korridoren då vi i måndags fick beskedet om att vår skola får tillbaka åk 6! Så roligt att det vi kämpat för ända sedan de fick lämna, har gett resultat. Tack till alla er som bidragit! Detta blir helt klart det bästa för våra elever och också en rättvisa i vår kommun! NordNytt besökte oss på onsdagen, få se om inslaget visats än. 

Glöm inte bort att vi har en blogg, där vi bl a lägger ut detta brev men även bilder lite då och då. Vi ser att det är ganska få som är inne och tittar. www.tarendocentralskola.blogspot.se  

Nästa vecka är det sportlov för alla elever. Vi skickar hem ett Läsbingo till åk 1-5 för att uppmuntra till läsning som är så viktig! Kom också ihåg Ugglo! Vi lärare har 2 A-dagar, då vi bland annat skriver omdömen. Efter lovet är det dags för utvecklingssamtal och denna gång får dessa göras per telefon eller via Teams. Vi får skicka hem de papper som behövs innan, så att det fungerar på “avstånd”. 

Idrotten efter lovet blir skidor. Helt fantastiskt att ha skidspår alldeles i anslutning till skolan! 

F-2 
Efter lovet kommer 1-3 att börja jobba med temat Kroppen i NO. I SO har 1-3 börjat jobba med Forntiden, och det fortsätter vi med efter lovet.  

1:an jobbar vidare med geometri i matematiken, och 2:an har börjat jobba med tal upp till 1000.  

I f-klassen fortsätter vi att träna på sambandet mellan siffran och antalet, samt sambandet mellan ljud och bokstav. Vi tränar på att kunna skriva med en läslig handstil. 

3-5 
Fina resultat blev det på både matte-proven och Progress-testerna för 4-5:an. Vi har startat upp Geometri, vilket vi fortsätter med efter lovet. I NO ska 4-5:an börja jobba med biologi-temat Människokroppen. Och i SO har 4-5:an börjat jobba med Frihetstiden. De blivande 6:orna måste också bestämma sig för vilket språkval de vill ha till hösten! 

Ha nu ett skönt sportlov allihop och så ses vi igen måndagen den 15 /3! 

/ Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar