fredag 19 mars 2021

Brev för v. 12


Nästa vecka är det Pajala-dag igen på onsdag. Egen buss avgår från skolan 07:10. F-2 kommer tillbaka till lunch. Skolskjuts hem för dem kl 13:05. 3-5:an är tillbaka 16:25 i Tärendö och skolskjutsbarnen körs då hem. Glöm inte badkläder. 

Vi har påbörjat utvecklingssamtalen och ni kommer allt eftersom att få inbjudan med tidsförslag. 

Idrotten på fredag är ute med skidåkning. Eleverna ska ha med sig ombyteskläder och handduk förutom skidor, pjäxor och stavar. 

F-2 

I matematiken har 1-2:an haft genomgång i hur man räknar multiplikation. 2:an fortsätter annars att jobba vidare med ental, tiotal, hundratal och tusental och 1:an med geometri.  Vi har även gjort nationellbedömningsstödstester i matematik för att se hur vi ligger till kunskapsmässigt. F-klassen har bland annat jobbat med symmetri. När det gäller svenska tränar 1-2:an på läsförståelse och att skriva text till bild medans F-klassen tränar på att skriva ord till bild. 1-3:an har jobbat med Istiden och fortsätter nu med Forntiden i So. 

3-5 

I måndags firade vi att vi läst “1 m böcker”, med lite glass. Många hade också läst hemma under lovet, vilket är glädjande! 

Prao i år går ju ej att ha som vanligt p g a pandemin. Dock kommer 4:orna att få praoa med Hjördis en dag (kl 8-13) vardera under v 12 och 13. Edla på måndag 22/3, Axel på tisdag 23/3 och Matilda på tisdag 30/3Nu på torsdag kommer Syv /studie- och yrkesvägledaren Sara Grönberg och träffar åk 4-5. 
Treorna kommer att starta med Nationella proven i svenska (9 delprov) på måndag och vi hoppas vara klara innan påsk, så vi då kan fortsätta med matematiken efter lovet. Viktigt att vi får utvilade elever som har ätit bra frukost till skolan - så att de kan göra sitt allra bästa! 

 

Trevlig helg!    / Anna och Elaine 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar