fredag 12 januari 2024

Brev hem v3

 Brevet hem v 3 

Info om Schoolsoft: Vi tar nu för givet att alla ni VH har fått relevant information och nu har tillgång till Schoolsoft, vilket vi kommer att använda för information och kontakter med er framöver.  
Närvarorapportering: Vårdnadshavare anmäler frånvaro för barnet innan första lektionen via funktionen Frånvaroanmälan. Måste göras varje dag om eleven är borta flera dagar. Om eleven inte är på plats första lektionen behöver frånvaron undersökas skyndsamt av ansvarig lärare/mentor.  
Ledighetsansökan: Vårdnadshavare fyller i ansökan om ledighet för barnet senast sju dagar innan önskad ledighet, för att kunna behandlas. När ansökan är registrerad går meddelande till rektor respektive mentor för handläggning. Mentor har möjlighet att bevilja max tre dagar/läsår. 

Ni kommer att få Brev hem i både pappersform och på bloggen t o m v 5, sedan endast i Schoolsoft. 

F-1  

I svenskan så fortsätter vi med bokstäverna för förskoleklassen och 1:an jobbar på med Den magiska kulan. Läxa för 1:an kommer att vara måndag - fredagNO´n har vi börjat jobba med Vintern. Idrott på tisdag och onsdag. Inga idrottskläder behövs, men bra med inneidrottsskor. 

2-3 

På svenskan jobbar vi på med ABC-klubben. Läxorna kommer att vara måndag - fredag. NO´n kommer att handla om Vintern. I SO:n jobbar vi med kartan och Sverige. Idrotten på tisdag är inne. Kom ihåg inneidrottskläder, skor och handduk. På onsdagens idrott åker vi skridskor.  

4-6 
Då var vi igång igen. Nästa vecka jobbar vi vidare med kap 3 i matten, åk4-5 kommer att göra en diagnos på fredag, så att jag kan se hur min planering behöver göras framöver. 6:an gör sin diagnos v 4. Engelskaläxa från måndag till fredag denna vecka, samma gäller matteläxa 13. I NO ska vi jobba lite med Meteorologi. För sexorna kommer jag att planera in övningar inför NP i någon form under varje vecka fram till v 11, då svenska NP genomförs. Det kan handla om övningar i skolan, på dator eller som läxa i ma, sv och eng. 
Kort onsdag för 4:orna då det är HKK för 5-6:an.  
Idrott på måndag (badminton), onsdag (skridskor), torsdag (cirkelträning). Kom ihåg inneidrottskläder, skor och handduk på måndag och torsdag.  

Trevlig helg! /Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar