fredag 17 mars 2023

Brev hem v 12

 Brev hem v.12 

Nästa veckas onsdag är det Pajala-dag för alla i F-6.  
F-2 Avresa 7:30.  Anttisbarnen vid hållplatsen ca 7:45.  Bad och bibliotek. Hemresa 10:20. Lektioner fram till 13: 15 för samtliga. Därefter bussväntan till 14:20. 
3-6 Avresa 7:30. Anttisbarnen vid busshållplatsen ca 7:45. Eleverna har endast slöjd denna vecka. Inget bad alltså. Hemresa 11:20. Lunchen äts i Tärendö. Matte och idrott i Tärendö. Skoldagen slutar 14:15. 

Inbjudningar till utvecklingssamtal har skickats ut/kommer att skickas ut snarast, så snart får vi träffa er vårdnadshavare tillsammans med eleverna! 

På måndag har 4-6:an idrott inne, och på tisdagens elevens val har 3-5:an innebandy inne. 

Onsdagens idrott är inne för F-6, och på fredagens idrott åker vi alla skidor.  

F-1 

I f-klassen tränar vi på att känna igen alla bokstäver, stora och små, samt ljuda ihop till ord och meningar. Vi jobbar med läskort för att lära känna vanliga korta ord som ordbilder. De som kommit längre i läsningen, samt 1:orna tränar på läsflyt och läsförståelse. 

I 2-3an jobbar vi på svenskan med att skriva och läsförståelse, i matematiken så har det varit en hel del bråk och division. Utvecklingssamtalen är igång och 3:orna börjar nu med nationella proven. De första proven är svenska och det startar vi med denna vecka. 

4-6 
I engelskan så påbörjar vi Progress Test på Chapter 7-9, för 4-5:an denna vecka. Engelskaläxa från måndag till fredag blir att jobba hemma med dessa Chapters, på BINGEL. 6:orna får jobba med Bingel-övningar inför NP i engelska. 
I biologi kommer vi att avsluta temat "Allt börjar med solen", med ett prov på torsdag.  

Fritids 
Vi har haft möte tillsammans med alla fritidsbarnen och bussväntebarnen. 
Om olika regler och för att alla ska trivas på fritids. 
Och det kom fram många olika förslag från barnen, som finns uppskrivet på vita tavlan på fritids. 
Vi kommer även att skriva ut ett “kontrakt” som alla kommer att få skriva på. 
Barnen ville även att sköter man sig inte så måste man få någon sorts av konsekvens på att man inte har skött sig. Så då bestämde vi att den personen får vara kvar inne utan att få vara med på den roliga aktiviteten. 
Vi kommer även att vara ute mycket för att ventilationen inte funkar tillfredsställande. 

Trevlig helg till er alla! / Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar