fredag 3 mars 2023

Brev hem v 11


Hoppas att alla får ett fint sportlov med mycket utevistelse och rörelse. Eleverna får med sig ett läsbingo för att uppmuntra även till läsning! 
Veckan efter lovet är omdömena färdiga och utvecklingssamtalen startar efter den 14/3. Ni VH får förslag på tider via SMS. 

Vecka 11 på onsdag är det dags för Pajala-dag för 3-6:an. 
Avresa 7:40. (Alla elever , även F-2, körs in till skolan till den tiden) Eleverna i 3-6 har textilslöjd och bad denna onsdag. Hemresa 11:20 från badhuset. Lunchen äts i Tärendö. Skoldagen slutar 14:15. 

Elevens val för 3-5:an denna vecka är idrott, innebandy. Idrotten på onsdag för F-2 är inomhus. På fredagens idrott åker vi alla i F-6 skidor. 

F-1 

F klassen har i matematik börjat träna på likhetstecken och addition, och 1:orna jobbar med ental och tiotal bland annat. 

I 2-3:an har vi den här veckan pratat om arbetsro. Alla (du, jag och vi) har rätt till en lugn arbetsplats. Detta är bra att tänka till om lite nu och då.  

3:orna får idag med sig ett infoblad angående Nationella prov. Vi startar med det efter lovet och först kommer vi att göra svenskan. 

4-6 

I svenskan har vi jobbat med poesi, dikter. Eleverna har skrivit riktigt fina dikter, både i par och enskilt. På tisdag och torsdag förmiddag vecka 11 har 6:orna NP i svenska. Viktigt att komma utvilad, ha ätit bra frukost för att ha de bästa förutsättningarna! Margareta vikar med 4-5 när Anna genomför proven.  
I NO fortsätter vi med biologi, "Allt börjar med solen". I matematik påbörjar vi nytt tema "GEOMETRI" efter lovet. 

Fritids 

Vill påminna om att man INTE får ta med sig egna saker hemifrån för att ha på skola och fritids. 

 

Ha en trevlig helg och ett bra sportlov! 

// Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar