fredag 7 oktober 2022

Brev v41

 Hembrev v 41 

Hej! 

Då har vi kommit en bit in i oktober månad och det börjar bli mörkt om mornarna.  Om några veckor är det höstlov och innan man vet ordet av så är det jul :) 
 
På onsdag är det Pajala-dag för alla elever. Alla måste vara på skolan till kl. 07:10 då vi åker med Länstrafikens buss. Margareta, Maria och Sylvia åker med F-2 som badar och har biblioteksbesök. Elaine, Josefine och Jenny åker med 3-6:an. Bussen avgår alltså från skolan 07:15, och Anttis- barnen hämtas upp och kliver på bussen i Anttis. F-2 äter lunchen här på skolan och har lektioner tills skoldagen slutar 12:50. Skoltaxin går 13:00. 3-6:an har tre pass slöjd, bad och biblioteksbesök under dagen. Är tillbaka på skolan kl. 16:30. Glöm ej badkläder och handduk! 

Idrotten på fredag är ute. Elevens val på tisdag är idrott. 

F-1 

Vi jobbar på som vanligt i matematik och svenska. Tränar på bokstäver och läsförståelse. 1:an har läsläxa måndag till tisdag, som vanligt. 

2-3 

Vi planerar att göra bedömningsstöden i matematik och svenska. De ger en bra bild av elevernas utveckling. Läsläxan blir en annan nästa vecka. Vi pausar med ABC- serien så att vi hinner med i arbetsboken. Jag planerar för en läsförståelseläxa istället.  

4-6 

Denna vecka har vi svenska-läxa från måndag till fredag. Påminner också om att vi ALLTID har matteläxa från torsdag till fredag (en del har en tendens att "glömma" detta!) 4:an har i veckan gjort en Legilexi-test som visar deras läsutveckling. Nu vet vi vad vi ska fokusera på där, bl a att hitta böcker som är på rätt nivå och fångar intresset är viktigt! NO-provet i tisdags genomfördes med stort allvar och alla fick verkligen studiero och möjlighet att på bästa sätt visa sina kunskaper. Jag skojade med eleverna att jag nog ska ha prov VARJE lektion, då de ju visade att de KAN var lugna, tysta och ge varandra studiero när det behövs! / Anna 

 På torsdag är det dags för SO prov. Eleverna har fått med sig instruktioner och övningstips. Vi har ju haft val nyligt och vi har jobbat mycket kring det. Nu ska man visa sina kunskaper om den demokratiska processen. / Margareta 

 

Trevlig hösthelg till er alla! /Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar