fredag 14 oktober 2022

Brev hem v 42

 Brev hem v 42 

Veckorna går och v 44 är det LÄSLOV.  

Eftersom idrottshallen delvis är upptagen av Tornedalsteatern kommer vi att ha uteidrott onsdag och fredag, samt även måndag för 4-6:an. Elevens val för 3-5:an på tisdag är denna vecka bild. 

F-1 

Vi har under veckan jobbat med kartläggningar och bedömningsstöd för att få en bild av hur elevernas utveckling inom matematik och svenska ser ut. 1:orna tar verkligen stort ansvar för sin läsläxa varje vecka, och gör även framsteg när det gäller läsning och läsförståelse.  

2-3 

Vi fortsätter att jobba med bedömningsstöden i matte och svenska även nästa vecka. I No har barnen gjort fina ekosystem på skogen. Vi har arbetat med växter och djur i skogens ekosystem och hur de är beroende av varandra. 

 

4-6 

Nästa vecka ska vi bli klara med kapitel 2 i matten. På fredag 21/10 har vi prov på kapitel 1 och 2. Eleverna får på måndag med sig hem ett papper med vad de kan repetera/öva på under veckan. Matteboken måste dock hänga med "fram och tillbaka" till skolan varje dag, då vi ju arbetar med den under hela veckan. I teknik har vi jobbat med Vad är teknik?, teknikutveckling genom historien, sorterat tekniska saker i olika kategorier, t ex på en tidslinje. Vi har också arbetat språkutvecklande med olika muntliga övningar kring detta. Fortsätter med jobbet under denna vecka också. I engelska börjar det närma sig Progress Test (en slags diagnos) på kapitlen 1, 2 och 3. Mest troligt hinner vi påbörja dem i slutet på denna eller i början på nästa vecka. På BINGEL finns övningar till dessa, samt på www.ovningsmastaren.se. Det är jättebra att öva då och då därhemma också!  

 

Trevlig helg till er alla! 

/ Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar