fredag 13 maj 2022

Brev hem v20


Förhandsinfo: Skolavslutningen blir den 10 juni kl 8 – ca 10.  

Från och med denna vecka går vi ut på idrottslektionerna. Kläder efter väder och handduk för dusch efteråt. Idrotten denna vecka; måndag 4-6:an Frisbee/kondition, onsdag lekar/stafetter. 

Elevens val för 3-5 på tisdag är bild. 

På fredag är det Idrottens Dag. Vi kommer att åka till Pajala med buss och delta i uteaktiviteter hela dagen. Vi äter lunch där. Vi byter om färdigt hemma, kläder efter väder. Vi är tillbaka till skolan och slutar alla 13:20. Ingen meänkieli-lektion. Vattenflaska kan vara bra att ha med sig. Frukt får vi med från skolan. Hoppas på en trevlig dag med mycket rörelse! 

Då jag, Ida, slutar till sommaren vill jag passa på att tacka elever, föräldrar och personal för denna tid. Många fina minnen kommer jag att bära med mig från tiden på Tärendö skola.  

Vi vill även informera er om att rektor Göran Lahti avslutar sin tjänst efter sin semester. 

F-3 

Sista veckan som NP i svenska för år 3 får genomföras. Vi avslutar detta denna vecka. Svenskaläxa för 2-3:orna måndag – onsdag. I matte så arbetar 3:an bl a med att gå igenom NP och lära oss av misstagen som gjorts, det gör de tillsammans med Anna. 1:orna har som vanligt läsläxa måndag-onsdag. I NO har vi i 1-3:an börjat jobba med våren, djuren och vårfåglarna. F-klassarna tränar bland annat på att skriva och forma bokstäverna på rätt sätt, uppifrån och ner. 

4-6 

Denna vecka startar vi upp med sista arbetsmomentet i SO; Historia och 1800-talets Sverige.  
I matte så har vi idag startat med kapitel 5, Tabeller, diagram och statistik. Vi har ej hunnit starta med Progress testerna, det får vi göra nästa vecka. Nationella proven i matte har jag, Anna, sambedömt med Sattajärvis mattelärare, och resultaten är bra!  

 6:orna har glosförhör på talen 1-100 på tisdagens spanska. “Slut”-prov i spanska är det 24/5!  

 

Trevlig Helg! / Personalen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar