torsdag 18 november 2021

Brevet hem v.47

Läsardagen i tisdags gick bra. Vi hade ett blandat program med info och bokpresentationer om författaren Martin Widmark (mest känd för LasseMaja-böckerna), egen läsning, högläsning, dikter för F-3,  Kahoot om böcker och författare, och som avslutning PlingPlong i åldersblandade lag, med priser till alla. Vi uppmärksammade att några i F-1 behöver öva på att lyssna på och respektera när andra elever (fr 4-6:anläser högt för dem. 

På tisdag förmiddag ska klasserna 1-4 på studiebesök till Tärendö kyrka. Eleverna har fått göra frågor som de kommer att få ställa till Marju som är vår guide. Vi går dit efter samlingen och kommer tillbaka till skolan till lunchen. Ida, Kajsa och Elaine följer med. 

Idrotten denna vecka är Bollekar på onsdag och Bordtennis på fredag. Ombyte, skor och handduk tas med. 

Elevens val för 3-5:an på tisdag är idrott. 

F-3 

På svenskan tränar 2-3:an på en dramatisering av ett kapitel ur deras läxbok. Denna kommer de att få visa upp för resten av klassen. 1:orna avslutar Legilexi-testen denna vecka, med ett test om ordförrådet i svenska.  

På SO’n avslutar 1-3:an arbetet om Kristendom och börjar lära sig mer om ‘De första kräldjuren och dinosauriernas tid. Detta arbetar vi med fram till jullovet. 

4-6 
Hoppas att filmen eleverna såg idag, “Halvdan Viking”, var sevärd. Den baseras på Martin Widmarks böcker, vilket ju blev en bra koppling till Läsardagen! 

I torsdags har 6:an gjort muntliga NP i svenska, nästa vecka blir det muntliga engelskan.  
Nästa vecka är det PRAO-vecka. På månd-tisd är 6:orna på sin tvådagars-PRAO. 

På tisdag är 5:orna på förskolan mellan 8 och 13

4:ornas PRAO med Rut blir så här: Månd Elvin, onsd Wilhelm, torsd Sally och fred Emil
Tänk på att göra ert allra bästa, vara trevliga och följa de regler som gäller! En PRAO-rapport ska skrivas efteråt - så lägg allt ni är med om på minnet! 
 
Under veckan börjar 5-6:an med RoundUp i engelska, vilket följs av Progress Test för Chapter 4-6. Fyrorna har ännu Chapter 6 att göra innan RoundUp och PT. 

På SO’n har vi börjat jobba om Sveriges geografi och avslutar detta med ett kunskapstest tisdagen v.48. Sveriges största berg/fjäll, sjöar och vattendrag testas. I NO så kopplar vi ihop med SO´n då vi har börjat läsa om “Bergsområden” igår.  
 

 

Trevlig helg till er alla! 

Elaine, Ida, Anna, Kajsa och Anne 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar