fredag 12 november 2021

Brevet hem v 46

 Brev hem v 46 

Idag, fredag, har försteläraren för fritidshemmen i kommunen, Frida Uusitalo, varit på fritids för att hjälpa till med planering och strukturering av verksamheten. 

Vi har årets ”STORA LÄSARDAG” på tisdag nästa vecka. Då kommer nästan hela dagen (mellan 8 och 13) att handla om läsning och böcker /författare på olika sätt: läsa själv, lyssna på andra, gå tipsrunda om läsning m.m. Till denna dag får man, om man vill, ha med sig nåt gosedjur, kudde, filt etc, som kan vara mysigt att ligga och läsa med/på. Hoppas vi får en fin dag!  

Denna vecka har vi bild på tisdagens elevens val för 3-5:an.  

På idrotten denna vecka är det Handboll på måndag för 4-6an, fotboll på onsdag för F-6 och Kondition på fredag för 1-6:an 

Pajaladagen som vi hade i veckan efter ett långt uppehåll gick jättebra. Eleverna var så ambitiösa och jobbade på bra i alla ämnen. Lärarna i Pajala var imponerade! 

F-3 

Igår var vi i Pajala och såg en föreställning om Mamma Mu. Den handlade om vänskap även om vi är olika, och framfördes av Norrbottensteatern. Det var en trevlig och lärorik “utflykt” som uppskattades av oss alla. 

4-6 

I torsdags hade vi klassråd och diskuterade om bl.a. julpjäs och gräva i backar. Eleverna föreslog ett skolråd där de ska framföra sina förslag kring grävandet i backarna, för F-3. Det beslöts också att vi tillsammans ska försöka skriva ihop en liten pjäs. Alla får i “tankeläxa” att fundera ut vilken slags karaktär man vill vara, till på måndag. 

Ang. PRAOså är det lite kort om tid nu och nya rutiner för åk 6 – blanketten måste fyllas i och visas upp i skolan INNAN eleven får gå ut på PRAO v.47Hoppas att alla bestämt sig och fixat PRAO-plats så att detta löser sig. 4-5:an kommer under veckan att ha 1-dags PRAO i huset, femmorna på förskolan och fyrorna med lokalvårdare. 

Trevlig helg!   Ida, Anne, Anna, Kajsa och Elaine 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar