fredag 11 september 2020

Brev hem för v. 38

TACK till Kristoffer som besökte oss i måndags och berättade om sina studier, arbeten och planer för framtiden – en inspiration för att läsa vidare efter grundskola och gymnasium. 

Eftersom det är Pajala-dag för 3-5:an på onsdag så kommer alla elever in med skolskjutsarna redan till strax efter 7 den dagen. Anne åker med 3-5:an och F-2:ans lektioner börjar kl 07:30 och deras skoldag avslutas 12:30, skolskjutsen avgår 12:35. 

På fredag är det dags för SKOLJOGGEN. Ha lämpliga kläder och skor! De som vill jogga byter om och duschar efteråt. Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare och 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Här i Tärendö har Husmodersföreningen som tradition att skänka lika mycket pengar som vi samlat in, till Barncancerfonden. Rent praktiskt går det till så här: Vi ställer fram en låda, där de som vill kan lägga sin springslant, och redovisar sedan detta till Skolidrottsförbundet och meddelar summan till Husmödrarna. Om ni hellre vill Swisha eller göra insättning finns info på det bifogade bladet. 

F-2 

Veckan har varit bra, och vi har kommit igång med skolämnena. Som ni ser här ovan i texten så börjar F-2 07:30 och slutar 12:30 var tredje onsdag, alltså de onsdagar de äldre eleverna har Pajala-dag. Idrott ute på onsdag. 
Eftersom det börjat bli lite kallare och ofta är blött i gräset påminner jag om kläder efter väder. 
I NO har vi börjat jobba med temat Olika Material med1-3. 

3-5 
Nu har vi kommit igång lite på allvar. Läxdagar för 3:an blir SV må-on, MA to-fr. För 4-5:an blir det SV eller EN från ti – to och MA to-fr. I NO för 4-5 arbetar vi med biologi-Den levande planeten 

På torsdag förmiddag är Anna borta på SBS-arbete. Eleverna kommer att få arbeta med självständigt arbete med Elaine. 

Trevlig hösthelg till er alla!    Anna och Elaine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar