fredag 3 april 2020

Brev för vecka 15 och 17

Hej! 
Här kommer sista brevet före påsklovet v.16. 
Igår, torsdag, samarbetade alla eleverna i F-5 med en uppgift som handlar om “Samverkan för bästa skola”, projektet som kommunen har i samarbete med Skolverket och som vi är en del av. De fick i åldersblandade grupper tänka tillsammans om “Vår skola”, med ett arbetssätt som kallas “progressiv brainstorming” (ni får fråga era barn hur det gick till). Grupparbetet gick fint tycker jag, de är nöjda med mycket, men har också önskningar om förbättringar, t ex öppna badhuset, få tillbaka 6-9:an, etc.  
Vi har också arbetat över klassgränserna i NO-Fysik under torsdag eftermiddag och fredag morgon. Eleverna har i grupp gjort systematiska undersökningar och dokumenterat dem, för att ta reda på vilket material som var mest lämpat att använda för att tillverka en del till en satellit. Vilken aktivitet det varit! Kul! /Anna 
Som det ser ut nu så är planen att 3-5:an åker till Pajala på onsdag. De har slöjd enligt schema och på idrotten blir det promenad med Anne. Det innebär ju också att F-2 åker in till skolan med samma skolskjuts (till 07:10). De börjar lektionerna 07:30 och dagen är slut 12:30, bussen hem avgår 12:35 den dagen. 
Idrotten för F-2 på onsdag är gymnastik. 
Idrotten v.17 är inomhus bordtennis på onsdag och lekar på fredag. 
För Skärtorsdagen har vi en plan att vara utomhus, åtminstone en del av dagen, efter lunch. Vi avvaktar med definitivt besked – ni får veta senast onsdag vad som gäller! 

F-2 
På måndag är det matteläxa, som ska vara tillbaka på onsdag. 
Vi har på svenskan arbetat med temat Djur. Eleverna har skapat egna fåglar som finns att beskåda i glasmontern utanför biblioteket. Vi avslutar nu temat med att lära oss mer om djuren som finns i vår natur här i norr. Djur som tjäder, orre och ripa kände några av barnen inte igen. 
SO’n jobbar 1-2:an vidare med religion och vi pratar om påsken. 

3-5 
I matte för 4-5:an kommer vi nu att övergår till temat “Enheter”. Vi gick igenom målen för Geometrin igår, och det var solklart för alla! 3:orna är klara med de Nationella proven i både matte och svenska och de har lyckats bra allihop. Ni får hem resultat lite senare, jag håller på med “finbedömningen” av de skriftliga delarna ännu. 
SO’n jobbar vi om arbete och tittar närmare på jordbruk, fiske och turism i Sverige och i Europa. Många bra diskussioner och tankar kring råvaror, förädling och slutlig produkt, kul!/Ida 

Trevlig helg & Glad Påsk!  /Anna, Ida och Ella 
Visa källbilden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar