fredag 24 april 2020

Brev för v.18


Hejsan! Nu går veckorna fort och påsklovet har redan passerat. Många av eleverna blir väldigt blöta under rasterna, så skicka gärna med extra ombyten som strumpor, handskar och extra byxor.  
Idrotten denna vecka är Hinderbana inomhus med ombyte. Fredag är det 1:a maj och lovdag. 
From v.19 kommer Ida att gå ned i tid och Ella vikarierar hennes idrottstimmar och fredagar. Idrotten kommer from v.19 att vara utomhus, som vanligt med ombyte och dusch efteråt 
F-2 
På måndag är det matteläxa, som ska vara tillbaka på onsdag. SO’n jobbar 1-2:an fortsatt om religion; vi läser om heliga skrifter, Jesus och heliga platser inom de fem världsreligionerna. 
3-5 
I svenskan har vi jobbat med förkortningar. 4-5:an arbetar nu med argumenterande texter och ska även skriva en egen sådan. 3:orna har också påbörjat kapitel 4 i matten, det handlar om mätning, både sträckor och tid.  
Nästa vecka ska 4-5:an göra klart Round Up i engelskan och åtminstone hoppas jag att de hinner påbörja Progress Testerna till kapitel 10,11,12 – det finns övningar på BINGEL, som eleverna kan jobba med hemma. Läxa för 4-5:an blir att göra klart och öva till Progress testerna. För treorna är det sista svenska-läxan i Nyckeln till skatten denna vecka 
SO’n jobbar 4-5:an vidare om Arbete; turism- och tjänstesektorn.  Vi avslutar samhällskunskapen under denna vecka. 3:orna jobbar vidare med religionskunskapen även denna vecka. 

Trevlig helg! 
Anna, Ida och Ella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar