fredag 7 februari 2020

Brev hem v. 7

Brevet Hem v.7 
Så härligt när barnen kan vara ute i solsken på rasterna. Ljuset är verkligen på väg tillbaka. 
Idrotten nästa vecka är onsdag: lekar och fredag: stafetter. 
F-2 
Vi har i F-2 fått lyssna på elevernas berättelser under veckan. Roliga och fantasifulla sagor och serier med färgglada bilder till. Så kul att se att alla vågar och vill stå inför klassen och läsa högt och berätta. 
Vi har även kommit igång med bedömningarna i svenska och matematik i år 1 och 2. 
På måndag 10/2 är det dags för förskoleklassens hälsobesök och vaccin för år 2.  
På måndag delas även svenskaläxan ut, denna gång även till Förskoleklassen.  
SO’n kommer 1-2an att denna vecka avsluta geografin och påbörja arbetet om samerna. I NO handlar det än om Rymden. 
På den senaste badlektionen klarade flera av eleverna i F-2 simmärken ( blåa baddaren och gula baddaren). Eleverna har möjlighet att få köpa dessa vid nästa badtillfälle v.8. Skicka med 25,-/ simmärke senast tisdagen före badet till Ida som lämnar dessa till kassan på badhuset och delar ut simmärkena. Givetvis frivilligt! 
3-5 
I SO kommer vi under nästa vecka komma igång med redovisningar av elevernas landskapsarbeten. 4-5:an kommer att fortsätta att fördjupa sig i geografi och Norden. 3:orna kommer att börja arbetet om samerna. I matte jobbar 4-5:an med temat Räkning, Multiplikation och Division. Treorna har fått börja öva inför de Nationella proven (som kommer att genomföras v. 11-20) i både matte och svenska. 4-5:an avslutar arbetet om Material med ett litet prov nu på måndag 10/2. Sedan väntar teknik. 

Trevlig Helg! / Anna, Ella & Ida 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar