fredag 14 februari 2020

Brev hem för v.8


På onsdag är det Pajala-dag för 3-5:an och BAD för F-2:an. Bussen avgår som vanligt 7:10 från skolan. Anne är med och Ida kliver på i Anttis. F-2 slutar 12.55 och bussen hem går då. 
Idrotten på fredag är inne. 
F-2 
Tyvärr har det slarvats lite med inlämning av läxor de senaste veckorna. Påminn gärna era barn!  
I NO har vi gjort klart arbetet om Rymden och ska utvärdera det. Vi kommer sedan att jobba lite med teknik framöver.  
I matematiken har förskoleklass och år 1 börjat med ny mattebok och nu är det dags för år 2 att påbörja nästa mattebok. I år 1 har vi börjat med skolverkets obligatoriska bedömningsstöd i matematik, vi har gjort den skriftliga delen och fortsätter med den individuella muntliga delen. 
3-5 
Vi har fått veta att elever har med sig pengar under Pajala-dagar, och handlar för dem, lånar också ut till andra som ej har med sig pengar och de blir skyldiga. Detta är inte tillåtet, eleverna får två mellanmål och lunch dessa dagar, så de ska ej gå och handla. 
 I NO har vi med 4-5 påbörjat ett ämnesövergripande tema i teknik, fysik och matematik:Leia och björndjuren knäcker rymdkoden”, vilket vi kommer att jobba med under några veckor. 3:orna har gjort flera olika övningar i matematik inför NP, och jag tycker att de hittills lyckats bra! I engelska har nu 4-5 börjat se serien “Blue water high”. 
Vecka 11 planerar vi att genomföra PRAO för 4-5:an, fyrorna har en dag vardera i förskolan och med Hjördis i städet. Femmorna får i år ha en dags PRAO utanför skolan, förslagsvis med en förälder eller annan lämplig vuxen. Syftet med PRAO är ju att eleverna ska få se och ta del av olika yrken. Planera för detta! 
Ha en trevlig helg! 
Ida, Ella och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar