fredag 2 december 2022

Brev hem v 49

Nu är det inte länge kvar av terminen. Vi jobbar på med de vanliga ämnena och samtidigt övar vi inför Lucia- och julfest.  

Idrotten för 4-6:an på måndag är teori, och handlar om isvett bland annat. På onsdag är det idrott inne för alla. På fredag är det idrott inne för 4-6:an och teori om isvett för F-3. Elevens val för 3-5:an på tisdag är bild. 

F-1 

I F-klassen fortsätter vi att jobba med bokstäverna och sedan tränar vi på att skriva ord. 1:orna tränar läsförståelse och att skriva meningar. Som vanligt har 1:an läsläxa måndag-tisdag.  

2-3 

I svenska har vi börjat att jobba mer med skrivande. Just nu arbetar vi med hur man bygger upp berättelser. Barnen övar att skriva egna som vi sedan sätter ihop till en liten bok. No/teknik för 1-3:an handlar om rörelse. Vi har gjort bl.a en liten bildserie och nu håller vi på med att tillverka sprattelgubbar. -eller spratteltomtar blir det så här i juletider.   

Efter moget övervägande har jag Margareta bestämt mig för att börja ta ut pension. Ja kommer inte att jobba som klasslärare längre. Men jag tänker att jag ev kan jobba ett par dar i veckan som stöd i verksamheten och för den nya klassläraren.  Från och med 1/2 blir jag en glad pensionär. 

4-6 

På torsdag kommer skolsköterska och kurator för hälsosamtal med 4:orna, direkt på morgonen.  (Vårdnadshavare kommer att få papper att fylla i, inför detta). Elevhälsan kommer också att ha en lektion med hela 4-6:an om kost och hälsa.  

Läxa i svenska är att lära sig replikerna till pjäsen.  
Vi fortsätter med Kemi, jobbar med temat Material. 

Kolla hemma vad ni har för Lucia- /pjäsutrustning under helgen, så att vi på måndag kan se vad som behövs fixas här på skolan. 

Ha en trevlig andra adventshelg!                  /Personalen 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar