fredag 25 mars 2022

Brevet Hem v.13

 Brevet hem v 13 

Föreställningen med Norrbotten Big Band var uppskattad av alla, både elever och personal. Gårdbyskolan från Korpilombolo tyckte också att det var roligt att få komma till Tärendö på besök, ej bara till Pajala.  

*Pajaladagen i onsdags gick riktigt bra. 

*Idrotten nästa vecka är det längdskidor på onsdag och fredag. V.14 går vi in igen. 

*Elevens val för 3-5 på tisdag är idrott inne. 

*Det finns ett skåp utanför biblioteket som heter Ta Ge (ta och ge) 

Där ni kan ge bort era barns gamla avlagda hela kläder, skor och regnkläder, vantar, mössor  bl.a. Och även så kan ni kanske se om ni kanske hittar något till ert barn i det skåpet. 

Fritids 

Påsken kommer med stormsteg. 

På fritids och med  bussväntebarnen kommer vi att göra olika sorters påsk pyssel under vecka 13 och vecka14 .

F-3 

Vi jobbar på som vanligt i matematiken. 1:an har som alltid läsläxa måndag - onsdag. I NO jobbar vi i 1-3:an med teknik, där vi just nu bygger upp ett litet samhälle. Alla i klassen bygger sitt eget hus av papper. Vi målar, klipper och limmar mm. 

På måndag får 2-3:orna läseläxa och lösblad som ska in på onsdag. På onsdag kommer 2-3:orna att göra ett test i Läsförståelse.  

4-6 

Nästa veckas måndag är det redovisningar av våra expertgrupper som arbetat med Vind-, Vatten- och Solenergi. Spännande att få höra vad de kan lära oss andra! När vi avslutar Energi&Miljö-temat, kommer vi att övergå till Biologi- Vår Kropp. Då gör vi lite olika saker, 4:orna kommer att få fördjupa sig kring “Våra sinnen”, medan 5-6:an ska jobba med “Människans pubertet, sexualitet och reproduktion samt frågor om identitet, jämställdhet, relationer, kärlek och ansvar”.  
I matte fortsätter vi med Geometri-avsnittet. I engelska gör 4-5:an klart Ch 10 och 6:an kommer att påbörja Ch10 samt öva lite till inför NP som går av stapeln tisd 5/4 och torsdag 7/4. På SO’n jobbar vi med historia och Medeltidens kungar och drottningar. 
På torsdag avslutar vi det stora temat om Musik i världen med ett prov. Eleverna har fått material till sin mail att öva extra på.  

 

Trevlig helg! / Anna, Ida, Elaine, Anne, Maria, Ella och Hector 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar