fredag 15 januari 2021

Brev hem för v. 3


Vi har en vikarierande musiklärare eftersom Marika är barnledig. Vikarien heter Erika Lindström och har börjat igår, så hon har presenterat sig för elevernaKulturskolemusiken är också igång igen. 

Skolskjutsinfo: Eftersom det nu är fler elever som åker in från Anttis så är det en minibuss som kör den turen alla dagar utom fredagar då det är taxi. Från Kainulasjärvi körs med taxi alla dagar utom fredagar. Är ert barn frånvarande kan ni meddela detta till Ove Svanlöv som meddelar respektive chaufför 070-3958299 (eller om ni har andra frågor). 

Information från Elevhälsan Pajala: Vi finns nu på Instagram, sök på elevhalsan_pajala. 

Skridskor på idrotten onsdag och fredag, men om kylan håller i sig ändrar vi till idrott inne. Sms skickas till er föräldrar angående detta dagen före. 

Ni kanske också har hört att det pågår en utredning kring frågan om 6:ans ev återkomst till Tärendö skola? Det ska bli spännande att få besked hur beslutet blir - hoppas det kommer snart! 

F-2 

Under veckan som varit har vi i F-klassen fortsatt att jobba med ny bokstav i svenskan, matematik mm. 1:an har börjat jobba med ental, tiotal upp till hundra i matematiken. 2:an börjar nu med kapitlet om mätning med cm, m, kg, hg mm. 
Läsläxa varje måndag- onsdag för 1-2:an. 

3-5 

I veckan kommer åk 5 att få svara på enkät från Skolinspektionen (kanske har ni hemma också fått svara på frågor?) 
3-5:an kommer i januari att få göra vinteromgången av LegiLexi, testverktyget som vi för första gången genomförde i höstas, nu testas även rättstavning. Denna vecka har 4-5:an engelska-läxa. Engelska-tips: på elevspel.se finns MASSOR av övningar för att stärka ordförråd och grammatik. Peppa gärna era barn att jobba med detthemma också! Vi har pratat språkval med 4-5:an – de som erbjuds nu i Pajala kommun är: Spanska, FinskaMeän KieliEngelska och Tyska. (Femmorna måste börja fundera och bestämma sig för vilket de vill läsa nästa år)                                              


Trevlig helg till er alla!      Elaine och Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar